Fortnite

Napi 5 óra játék: az orvosok szerint a Fortnite hátráltatja a sztárfocista felépülését


Özil visszatérése továbbra is bizonytalan. A Fortnite lenne a hibás?

Napjaink egyik legnépszerűbb játékaként nem meglepő, hogy a Fortnite a profi sportolók körében is elég gyakori szabadidős tevékenységnek számít. Sőt, akadnak olyanok is, akik még a streamelésbe is belevágtak a hatására – így tett pár hónapja az Arsenal német sztárja, Mesut Özil is, aki kipróbálta magát a Twitch-en.

Özil jelenleg egyébként hátsérüléssel bajlódik: hetek óta nem áll Unai Emery menedzser rendelkezésére, a hétvégi, Huddersfield elleni bajnokin sem volt ott a keretben. És bár az edző szerint a német játékos keményen dolgozik azért, hogy mielőbb visszatérhessen, a német orvosok nem igazán értenek egyet ezzel:

állítólag Özil Fortnite-függősége keményen hátráltatja a felépülését.

A Wasted on Fortnite adatai szerint a német sztár napi szinten átlagosan 5 órát tölt a játék mellett, ami mondani sem kell, egy profi sportoló esetében rengeteg. Az pedig már csak hab a tortán, hogy éppen hátsérülésről van szó, hiszen ennyi idő a monitor előtt valóban negatívan hathat a felépülésre.

Özil csapata, az Arsenal egyébként a német játékos nélkül is remekül teljesít a szezonban, több mint húsz meccse nem kaptak már ki, ami egyértelmű előrelépés az előző évekhez képest. Azt azonban nem mondhatjuk, hogy a keretben nem lenne rá szükség – ennek tükrében pedig mindenképpen profihoz méltatlan hozzáállás ez, már amennyiben tényleg van összefüggés a Fortnite, a hátsérülés és a vártnál lassabb gyógyulás között.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva