Counter Strike

3 fontos tényező, ami miatt az Astralis jobban fejlődik, mint a többi csapat


Vitathatatlan tény, hogy a dán sikercsapat jelenleg mindenkinél jobb a világon. Megpróbáltuk megfejteni, vajon mi lehet a siker titka?

Az Astralis sikerszériája elképesztő méreteket öltött az év végére. A DreamHack Masters Marseille óta 11 döntőt játszottak, amiből 9-et meg is nyert a csapat.

A havi fizetésük mellé, csak ebből a 9 győzelemből 2 325 000 dollárt, vagyis 660 millió forintot nyertek.

Ez fejenként 132,5 millió forint az elmúlt 8 hónap alatt, kizárólag nyereményekből. Irigylésre méltó és elképesztően stabil eredmények, ami mögött rengeteg munka, és egy eredményes recept áll.

De miért pont ők? Miért pont most?

Támogató környezet az egész országban

Többször láttuk már, hogy az északi országok haladó szellemiségű társadalma mennyire elfogadó a gaming világgal. Hatalmas a játékos bázis, a miniszterelnök külön gratulál az esportolók győzelmeihez.

Ez a kedvező állapot 2018-ra is megmaradt, Dániában pedig különösen. Láttunk már CS:GO-zó rendőröket, vagy éppen CS:GO-s McDonald’s hirdetéseket is az országban.

A televízió és az országos lapok is folyamatosan foglalkoznak a CS:GO-val, és a szülők, valamint a kormány hozzáállása is kedvező. A fiatalok tanulmányaik elvégzése után bátran megpróbálhatják beindítani esport karrierüket, hiszen az állam őrülten magas “munkanélküli segélyt” biztosít a Dániában végzett fiataloknak. A szülők pedig elfogadják, hogy manapság ez már egy karrier, az Astralis-os szülők is az első sorból szurkoltak az EPL döntőn. Sőt még a TV-nek is nyilatkoztak, hiszen az országos adók is kivonultak:

Aktív kapcsolat a fanatikus északi szurkolók

A dánok abból a szempontból is különleges helyzetben vannak, hogy egy egész ország rajong értük és a végsőkig biztatják őket. Ez persze szintén az egész északi régióra igaz, évek óta rengeteg az érdeklő. Nem véletlen, hogy az első CS:GO Major is Svédországban volt 5 éve.

Az Astralis pedig folyamatosan próbál visszaadni valamit ebből a szeretetből. Minden verseny után órákig dedikálnak a színpadon, a rájuk váró szurkolókat sosem hagyják faképnél. Emellett folyamatosan üzennek az otthonról szurkolóknak is a győzelmek után.

A két folyamat így egymást erősíti, és párhuzamosan növekszik. A szurkolók biztatják és imádják őket, ezért az Astralis baromi hálás, ami miatt csak még jobban imádják őket, és így tovább. Hazai pályán tehát nekik tényleg egy plusz embert jelent a közönség, igazi hangrobbanásra képesek a dánok.

Olyanra, amit még a telefon is leszabályoz, mert annyira hangos, hogy nem bírja:

Semmi forgatás, csakis tudatos csapatépítés

Ha megnézzük a világranglista legjobbjait, a dánoknál található a legrégebb óta épített kezdőcsapat. Kjaerbye-t ugyan pótolniuk kellett, de az sem forgatás volt, a fiatal játékos magától hagyta el az Astralis-t. De ha ezt leszámítjuk és megnézzük, mióta játszanak együtt a többiek, elképesztő a múltjuk:

  • Device, Xyp9x és dupreeh már 2013 november 4. óta együtt játszanak! Vagyis a csapat magja, a minimum 3 játékos immár 5 éve együtt nyomja.
  • Az edző zonic 2016 januárja, tehát lassan 3 éve csatlakozott a csapathoz.
  • Gla1ve 2016 október 24.-én érkezett az együtteshez irányítóként. Vagyis már vele is több, mint két éve együtt készülnek és közösen gyakorolnak.
  • Magisk pedig 2018 februárjában csatlakozott az együtteshez, onnantól köszöntött be az aranykorszak.

Ezek a srácok tehát tényleg egy családot jelentenek egymásnak, nem csupán csapattársak. A 23 éves device 18 éves kora óta szinte minden napját dupreeh és Xyp9x társaságában élte le, mindent tudnak a másikról. Együtt nőttek fel, együtt építettek karriert és együtt váltak profikká. Talán mind közül ez a legerősebb érv, az Astralis sikerei mögött.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva