League of Legends

Nem lesz hivatalos magyar közvetítés 2019-ben, a Riot Games szűkíti a licenckört


Igazán kellemetlen hírrel szolgált a MagyarLoLTV.

Ennél talán nem is kaphattunk ma szomorúbb hírt, a Riot Games ugyanis bejelentette, a következő, 2019-es évben szűkíteni fogják Európában a közvetítésre felhatalmazott országok körét. Jelenleg 12 európai ország rendelkezik licencszerződéssel, ez jövőre 5-re fog redukálódni.

A probléma csak az, hogy azoknak az országoknak a listáján, akikkel nem köt jövőre szerződést a Riot Games, sajnos Magyarország is rajta van, ezt a MagyarLoLTV jelentette be a Facebook oldalukon.

Az, hogy ez az adásgyártó-reform miért ennyire égető a Riot számára, sajnos egészen pontosan nem tudni. Annyit tudunk jelenleg, hogy Európában hatalmas változásokat lehet majd a jövő évben tapasztalni, az EU LCS úgy ahogy van megszűnik létezni, helyét a franchising alapú LEC fogja átvenni. Nagyban megváltozott az esport klubok felhozatala is, valamint egy teljesen új arculatot is terveztek a bajnokságnak. Az összkép fenntartása érdekében pedig valószínűleg jobbnak látta a Riot, ha szűkítik a kört, így kontrollálhatóbbak lesznek a közvetítések.

Nagyon köszönjük a MagyarLoLTV odaadó munkáját az elmúlt évek során, igazán sok szép elméket köszönhetünk a magyar csapatnak!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva