Gaming

A Steam törölni kezdett minden szex játékot, amiben 18 éven aluli karakterek tűnnek fel


Az áruház mostantól keményen fellép a szexuális kizsákmányolással vádolható játékok ellen.

Mivel a Steamen rengeteg játék megtalálható, azt hinnénk mindent szabad. Ez persze távolról sem igaz, a legújabb ban hullám a szex játékok kategóriájában csinált nagytakarítást. Különösen a gimis fiatalokra koncentráló játékok hullottak.

Az elmúlt napokban több olyan játék is kitiltásra került amelyben 18 éven aluli (vagy annak látszó) karakterek szexuális kontextusban szerepelnek.

Akár szex jelenet, akár csak meztelenkedés a téma, ha 18 éven alulinak tűnik a szereplő, a Steam mostantól bannolja az egész játékot. Így járt a Cross Love, a Hello Goodbye, a Imolicious és a MaoMao Discovery Team is.

A kiadókat a Valve hivatalos levélben tájékoztatta, hogy ezt többé nem tűrik meg a Steamen. Amelyik játékban szexuális kizsákmányolás, vagy annak látszó jelenet szerepel, azonnal törlésre kerül. Még akkor is, ha a szereplők a sztori szerint valójában felnőttek, de anime jellegük miatt 18 alattinak látszódnak.

Cross Love – Episode 1

A kitiltott játékok fejlesztői persze próbálták megmagyarázni a dolgot, mondván hogy ezek a jelenetek nem a játék szerves részei, ezért cenzúrázhatóak lennének. Illetve hogy a karakterek bőven 18 fölöttiek, csak fiatalnak látszanak. A Valve azonban napok óta válaszra sem méltatja ezeket az érveket.

A Valve tisztogató hadjáratának vélhetően köze van egykori fejlesztője, Jess Cliffe ügyéhez is. Az egykori Valve dolgozót ugyanis éppen szexuális kizsákmányolás bűntettében találták bűnösnek, ami miatt sokan magát a céget is betámadták.

Ezzel a lépéssel azonban a Valve úgy tűnik, még a játékok terén sem akar kérdőjelet hagyni afelől, zéró toleranciát hirdettek a 18 éven aluliak szexuális kizsákmányolásával szemben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva