Counter Strike

Sem a Valve, sem az ESL nem elégedett a Facebookkal, kirúghatják a legnagyobb közösségi portált?


Nem elégedettek az ESL stream számaival a Valve-nál, viharos felhők gyülekeznek a Facebook feje felett.

Még 2018 elején kötött szerződést az ESL a Facebookkal, hogy minden versenyük hivatalos angol streamje itt menjen. Vagyis nem a legnépszerűbb közvetítői platformon, a Twitchen, hanem a legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon szerettek volna esporttal támadni.

Erre valljuk be, nagyon kevesen számítottak, olyan is lett a végeredmény.

Az első nap máris hatalmasat bukott a dolog, akadozott, az elején emojik úsztak be a képre és még sorolhatnánk a hibákat. Emellett a kép minősége is borzasztó volt, nem erre való a Facebook felülete. Valószínűleg rengeteg pénzt ajánlott ezért a Fb, ha ebbe belement az ESL, vagy csak így akarták népszerűsíteni a streamet, nem tudhatjuk. És persze ott van a másik oldal is, hogy a szponzorok reklámjai a Fb algoritmus miatt ugyanúgy szembejönnek, mivel ha ilyen streameket néz az ember Fb-on, akkor egy idő után gaming témával kapcsolatos reklámokat fog kapni.

Már az első nap hatalmasat bukott az ESL Pro League közvetítése a Facebookon

Egy dolgot viszont biztosan tudunk:

Ez az egész Facebook streamelősdi hatalmas fail továbbra is!

Közel sem hozza azokat a nézőszámokat, mint amit Twitch-en tudott. Példának okáért a januári ELEAGUE Bostoni Majort csak az angol csatornán több mint 1,1 millió ember követte Twitch-en, nézőrekordot beállítva ezzel. A mostani Intel Grand Slamet megnyerő Astralist a döntőben 30 000 ember nézte Facebookon, ami az idei rekord a FB-os streamelést tekintve.

Amióta nem Twitchen mennek az angol streamek, az orosz és a német csatornán durván nőttek a nézőszámok.

Vagyis inkább nézik egy számukra ismeretlen nyelven, de Twitch-en, mint egy jól ismert nyerlven, Facebookon. Rengeteg néző mellett ráadásul hatalmas szponzorpénzek forognak kockán ennyi megtekintési differencia esetén. Bármennyire is sok pénzt kapott ezért az ESL, nem biztos hogy jól jönnek ki a végén, ha így folytatják.

Slasher belsős infói szerint a Valve sem örül ennek, abszolút érthető, mivel nekik az a céljuk, hogy az emberek minél többet nézzék a Counter-Strike közvetítéseket. Pláne, hogy 2019 elején az ESL rendezi a Majort, tehát mindenképp nagyot kell mennie. Elvileg az ESL és a Facebook szerződése 2019-ig szól, de sem a kiadó, sem az ESL nem elégedett a bevételekkel, mióta a Facebookon streamelnek. Lehet szó szerződésbontásról, abból biztosan hosszas jogi herce-hurca lenne, nem biztos, hogy bevállalja bárki is.

Az viszont tuti, hogy a katowicei Majort nem szabad Facebookon adni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva