Counter Strike

Szándékosan vonzották be a csalókat? Ez lehet a Valve terve az ingyenes CS:GO-val


Érdekes elmélet terjed a közösségen belül az ingyenes CS:GO-ról, ráültünk a hype vonatra és körüljártuk a témát.

A CS:GO játékosokat alaposan kiborította a játék ingyenessé válása. A Steamet ellepték a negatív értékelések és a rengeteg panaszkodó komment.

A legtöbben azért támadják a kiadót, mert az ingyenességgel együtt a csalók létszáma is brutálisan megnőtt. Mivel lebukás után csak egy új ingyenes account szükséges, nincs megállás a csalók előtt. Ha pedig prime-ba akarnak csalni, akkor 21-es szint után azt is megtehetik, szintén teljesen ingyen.

Emellett sokak számára az is probléma, hogy ők korábban fizettek a játékért, erre most ingyenessé teszik. Kárpótlásként pedig kaptak egy Badge-et és kész, de ők ennél többre számítottak a Valve-tól.

Ez tehát a rövidtávú helyzet, pár nappal a frissítés megérkezése után.

De mi van akkor, ha az egész csak egy hosszabb távú terv egyik előre átgondolt eleme? Mi van akkor, ha a Valve pontosan tudta, hogy rengeteg csaló lesz az ingyenesség után, de ez is volt a céljuk?

Nem őrültünk meg, tényleg van benne logika, hogy miért hoztak több tízezer csalót szándékosan a játékba.

A megoldás a VACnet fejlődése, amelyben ezek a csalók a kísérleti alanyok szerepét töltik be. Mivel ingyenes a játék, igazából megszűnik a lebukástól való félelem és sorra jönnek a csalók a legkülönbözőbb cheatekkel. A VACnet pedig a VAC bannok és az Overwatch report utáni eltiltások alapján szépen megtanulja felismerni mindet.

Pár hét után akkora adat bázisa lesz a rengeteg csaló miatt, hogy a komolyabb csalásokat is nagyobb eséllyel ismeri majd fel. Hiszen az ingyenes, egyértelmű csalások jelentik még a komolyabb cheatekhez is az alapot, vannak bennük azonos kódok, azonos fejlesztési megoldások.

Egyszóval minél több ingyenes CS:GO-ra érkező csaló bukik le, a VACnet annál okosabb lesz. És minél okosabb a VACnet, annál jobb eséllyel kapja el az egyszerű, már megismert csalásokat. Valamint felismeri a komolyabb cheateket is, hiszen annyi csalást látott már, hogy a mesterséges intelligencia összerakja a képet az öntanuló VACnet algoritmusban.

Az ötlet egyáltalán nem hülyeség, és simán kiderülhet, hogy a Valve végig ezt tervezte az ingyenességgel.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva