Hearthstone

Erősebb biztosan nem lett a Spiteful Summoner az új kieggel


Így változott a lap működése a Rastakhan's Rumble megjelenésével.

A Spiteful Summoner az év elején egyértelműen meghatározó eleme volt a Hearthstone metának, a májusi nerf azonban – nem meglepő mód – érzékenyen érintette a lapot, hiszen jelentősen csökkent a használati aránya. A jó hír az, hogy a Blizzard ezzel együtt nem nyírta ki teljesen a lapot, továbbra is használható maradt, különösen a Spiteful Druid, de a Spiteful Priest is villant időnként egy-egy jó eredményt.

A lap olyan szempontból különleges, hogy minden egyes kiegészítővel változik az ereje, köszönhető annak, hogy új minionok jönnek be az opciók közé. A The Boomsday Project például egyértelműen erősített a lapon, hiszen a 10 manás opciók közé bejött a Mulchmuncher, így 1/7 eséllyel a boardra is azonnali hatása lehetett az effektnek, de a Mecha’thun is teljesen korrekt kimenetel volt. Ezzel szemben most, a Rastakhan’s Rumble megjelenésével inkább gyengült a kártya.

Ha továbbra is a 10 manás poolt vizsgáljuk (az Ultimate Infestationnek hála erre támaszkodik a Spiteful Druid, de a Spiteful Priestben is elsősorban a Mind Controlt szeretnénk felvillantani), akkor azt mondhatjuk, hogy csökkent a jó kimenetelek valószínűsége, az egyetlen új 10 manás minion, a Hakkar, the Soulflayer az eddigi leggyengébb az opciók közül. A korábbi minimumnak számító 8/8-hoz képest a 9/6 egyértelműen rosszabb stat (könnyebben letakarítják, mire jöhetnénk), ráadásul a képességéből is nehéz hasznot húzni – sőt, az Ultimate Infestation miatt nekünk nagyobb eséllyel fog fájni.

Spiteful Summoner – a 10 manás pool a Rastakhan után

  • Hakkar, the Soulflayer (9/6 + Deathrattle)
  • Sea Giant (8/8)
  • Emeriss (8/8)
  • Mulchmuncher (8/8 + Rush)
  • Mecha’thun (10/10)
  • Ultrasaur (7/14)
  • Deathwing (12/12)
  • Tyrantus (12/12 + Elusive)

Ha a másik fontos minion poolt, a 8 manás lényeket nézzük, akkor szintén elmondható, hogy gyengült a kártya, hiszen többnyire Battlecry képességgel rendelkező lapok érkeztek, amik emiatt nyilvánvalóan nem rendelkeznek túl jó statokkal. A két elfogadhatónak mondható új kimenetel a Mosh’ogg Enforcer és az Akali, the Rhino (főleg, ha elő tud szedni egy buffolt Zilliaxot), a Captain Hooktusk, a Da Undatakah, a Hex Lord Malacrass és a Princess Talanji ellenben nem túl jók, a Hir’eek, the Bat pedig egyenesen katasztrofális.

Egy szó mint száz: a Spiteful-rajongók nem lettek boldogabbak a Rastakhan’s Rumble megjelenésével, hiszen egyértelműen csökkent a random effekt várható értéke. Maga a lap persze még így is bőven játszható, ezért a rotációig hátralévő négy hónapot még érdemes kihasználnia azoknak, akik szívesen forgatják ezeket a lényes paklikat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva