PUBG

“Könnyen lehet, hogy nem csalt Szab1z, ez az anti-cheat vicc” – A cheat szakértőt kérdeztük


Egyre érdekesebb ez a botrány...

Korábban írtunk Szab1z esetéről, ami rendesen megosztotta a hazai PUBG közösséget, hiszen még korábban Getroitznál láthatta mindenki, hogy feltűnően csal az illető, addig Szab1z esetén ez korántsem volt ilyen egyértelmű a helyzet. Szab1z a korábbi interjújában mindent tagadott, ezért kicsit mélyebbre túrtunk és egy cheat szakértőt is bevontunk az ügybe.

Ha valaki ért a cheatekhez, az namazso

Namazsót már korábbról ismerhetitek, adott interjút a VAC működésével és megkerülési nehézségeivel kapcsolatban, de ő volt az, aki nemrég elárulta azt is, hogy a PUBG Corp. már régóta bannol hardveresen. Sikerült megszereznünk a Szab1z és a PUBG support levelezését, amiben a support “elárulja”, hogy miért bannolták ki a játékost.

Hello Survivor,

Thank you for contacting PUBG support.

It looks like you are writing about a restricted account.

We understand that this may be a very frustrating experience. However, please understand that a restriction is placed because we have determined that there was a violation of our terms and services and is permanently restricted. Your account has been banned for manipulating the game settings on 2018-11-30 22:45:00 KST and the process cannot be reversed.

Please note that even without having any programs specifically for “hacking/cheating” there are other programs or actions that can violate our Rules of Conduct and cause a permanent restriction.

– Software that bypasses the services in the game

– Programs that alter the game in any way (even if it is not for cheating)

– Cheats, macros, etc, for other games and not for PUBG is still a violation of the game’s services.

We’re always available here to assist our players. Please let us know if you have any other feedback, questions or comments. We will be happy to assist you in any way we can.

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS
——————————————–
NOT JUST A GAME, THIS IS BATTLE ROYALE

Egyből feltűnt, hogy nem valami konkrét a support fogalmazása, szóval gyakrolatilag több okból is bannolhatták, legyen szó olyan szoftverről, ami kikerüli a játék anti-cheatjét, lehet az makró is, de még olyan bizonyos programokért is bannolhatnak, amelyek nem juttatnak előnyhöz, de megváltoztatják a fájlokat. Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor ezek közül miért is bannolták az illetőt?

Namazso: Nagyjából annyit írtak, hogy valamit csinált, na meg hogy csalás nélkül is kib*szhatnak. Ezt szerintem bármire rá lehet húzni, de hát level 1 support, mit is vártunk?

Sn0w: Kaphat attól valaki bant, hogy felrak valami random programot?

N.: Aha, simán, ha a BattlEye-nek rossz napja van. Ez olyan, mint amikor használt HDD-t veszel, akkor is benne van, hogy kitiltanak a francba. Nem valószínű, de benne van a pakliban. Az anti-cheatek százalék alapon működnek, egyszerűen nem tökéletesek.

A képen a jobb oldalon található játékos / Forrás: Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Facebook

S.: Elvileg mindent ugyan úgy csinált, ha nem cserélt gépet, nem szerzett be új alkatrészt, akkor is bannolhatják?

N.: A PUBG Corp. már jó ideje gyűjti a hardver ID-ket, szóval van rá esély. De az is lehet, hogy valami warezolt játékkal játszott előtte, ha pl. régi crackkelt Street Fighter V-özöl PUBG előtt, könnyen lehet, hogy kibannolnak, mivel a játék sérülékeny driverét gyakran használják csalásra. Meg ott volt a kínai banhullám is, arról sem tudunk túl sokat.

S.: Azért az más volt, ott az internetkávézóba járókat bannolták. Mondjuk lehet az, hogy egy haverjánál bejelentkezett Szab1z, aki utána rányúlt valami csalásra?

N.: Persze, emiatt is kaphatta. Az az igazság, hogy a mai anti-cheat rendszerek nem valami megbízhatóak. A legjobb az lenne, ha minden accounthoz tartozna egy telefonszám vagy egy igazolvány, ami alapján be lehetne pontosan azonosítani, hogy kié. A jövő a neurális hálóban van. 

S.: Random programokért is bannolhat az anti-cheat? Találkoztál már ilyennel?

N.: Egyik haverom direkt ezzel szórakozott. Egy random CD író program mindig injectelte magát és ő pedig poénból a saját cheatje mellé csomagolta a program .dll-jét, ami ugye nem csinált semmit. A VAC szépen megtalálta és elkezdett bannolgatni érte 😀

Sajnos eléggé kétes érzelmeket hagyott bennem ez a beszélgetés. Könnyen előfordulhat, hogy az anti-cheat tévesen bannolta Szab1z-t, de az is benne van, hogy csalt a játékos. A support tényleg nem segített az ügyben szinte semmit, ezt igazából csak a cég tudja. Azért az elég beszédes, hogy ennyire kiállnak az igazuk mellett, de az is benne van a pakliban, hogy Szab1z valami más miatt kapta a bant, nem pedig csalásért. Az ügy még nem ért véget, hamarosan további információkkal érkezünk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva