Hearthstone

Dog már napok óta #1 Legend a Topsy Turvy paklival, szerinte ez lesz az új meta legjobb deckje


Az amerikai játékos újból elővette kedvenc kombó pakliját.

Amikor a The Boomsday Project kiegészítőben megjelent a Topsy Turvy és a Test Subject, akkor hamar rájöttek a Hearthstone játékosok, hogy itt bizony igen komoly kombólehetőségek lapulnak. Maga a deck azonban mégsem terjedt el egyáltalán, aminek az egyik fő oka az volt, hogy borzasztóan nehéz vele játszani.

  • A kombó hosszú és bonyolult, nagyon gyorsan kell játszani, hogy ne járjon le a rendelkezésre álló idő.
  • Emiatt nagyon könnyű belehibázni, hiszen a sorrendre és a kéz méretére is folyamatosan oda kell figyelni.

A fentiek miatt még a profi játékosok is gyakran ódzkodtak a paklitól, ugyanakkor voltak rajongói is: az első, aki eszünkbe kell jusson, az mindenképpen Dog, aki már a megjelenést követő napokban kitűnt azzal, hogy ő az első steamer, aki tényleg kellően gyorsan és megbízhatóan tudja kezelni a decket. Valahogy így:

Az említett komplikációk miatt a Topsy Turvy Priest valódi erejét sokkal nehezebb volt felmérni, mint bármelyik másik pakliét, hiszen még off-meta deckhez képest is nagyon kevesen játszották. Ez így van a mai napig, a rajongói azonban továbbra is megvannak – köztük természetesen Dog is, aki a közelmúltban újból elővette a paklit, és már napok óta #1 Legend vele. Így néz ki a lista a Rastakhan’s Rumble megjelenése után.

AAECAa0GBooBiAXtBdEKlsQCpvACDPsB5QTRwQLYwQLwzwLo0AKp4gKC9wKh/gLQ/gLxgAOXhwMA

A lapokat tekintve az egyetlen újdonság a Mass Hysteria, amivel egy nagyon jó kis board cleart kapott a Priest, segítve ezzel a pakli abban, hogy eljusson a kulcslapok felhúzásáig. Ennek érdekében döntött Dog a Quest vonal mellett is, hiszen a laphúzós Deathrattle-ökkel jól lehet pörgetni a decket, ráadásul a jutalomként kapott Amara gyógyulásával is komoly időt lehet nyerni.

Maga a kombó nem változott az idők során: a Test Subject folyamatos másolásával és kinyírásával sokszorosítani lehet a Divine Spiriteket és a Vivid Nightmare-eket, miközben a Topsy Turvy-t mindig visszakapjuk, amikor kinyírunk egyet. 3 Radiant Elemental mellett ez bármeddig ismételgethető, a bónusz Divine Spiriteket pedig ki tudjuk játszani egy Stonetusk Boarra, amiből egy végső Topsy Turvy után gigantikus kivégzés válik – az extra Vivid Nightmare-ekkel pedig másolatokat is tudunk készíteni, ha néhány Taunton is át kellene jutni.

Maga a pakli persze a hónapok során nem lett könnyebb, így hangsúlyozzuk, hogy tényleg azok játsszanak csak vele, akik hajlandóak komoly órákat beletenni a gyakorlásba, hiszen a kombó megértése mellett itt a sebesség is számít. Ugyanakkor megéri, Dog ugyanis úgy fogalmazott:

szerinte ez lesz a legjobb pakli az új metában, mert egész egyszerűen nincs rossz matchupja.

Hogy tényleg így lesz-e? Talán. A nehézsége miatt azonban komoly népszerűségre így sem számíthat a deck. Meglátjuk, milyen jövő vár rá!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva