Counter Strike

Reszkess Zowie! – Minőségi szenzorral tér vissza a Microsoft legendás egere


Egy régi korszak köszönhet vissza az oldschool gamerek számára.

Azok a 2000-es évek, amikor még pár ezresért dobálta Microsoft a gamerek után a minőségi egereit. Azóta eltűnt a piacról jó időre az IntelliMouse széria. Nemrég visszarántotta a sírból a Microsoft a régi formát, ám gyenge minőségű szenzorral szerelték, ráadásul drágán kezdték árulni, így nem lett óriási sikere az egérnek.

Most viszont felturbózták és végre értelmes belsővel szerelték.

Megkapta a Razer Mamba Elite-ben is megtalálható PixArt PAW 3389 szenzort, amit a Microsoft PRO-MS-nek keresztelt el. A szakértőknek valószínűleg egyből feltűnt, hogy ez nem a manapság gyakran használt PMW variáns, de valószínűleg hasonló felépítéssel rendelkezik, de majd a jövőbeli tesztekből úgyis kiderül, hogy hogyan sikerült implementálnia a cégnek.

Omron kapcsolókkal szerelték, amelyek 20 millió kattintást bírnak el papíron, a polling rate a mai elvárásoknak megfelelően 1000 Hz, persze használhatjuk 125, 500-on is. A DPI 200-tól egészen 16 000-ig skálázható, 50-es léptékekben. Kábel nélkül 104 grammot nyom a kicsike, a harisnyázott kábellel együtt pedig már 132-t. Az RGB-t sem hagyták ki, de mielőtt még megijedne mindenki, nem a karácsonyfadísz mennyiségben szerelték leddel, hanem csak az egér hátán lévő MS logó alatti színeket állíthatjuk.

Két színben lesz kapható, az egyik az ezüst, a másik pedig a “sötét homok” elnevezést kapta. Kínában már kapható is, 57 dollárnak megfelelő összegért, ami átváltva 16 ezer forint és erre még a 27%-os áfa nem is jött rá. Persze ez még a kezdőár, a jövőben lejjebb mehet, de a vetélytársak is hasonló árban mennek.

Vannak már boldog tulajok

Akinek kell a régi jól bevált forma, amit a Zowie és a többi vetélytárs is lemásolt és persze átalakított az évek alatt, az nem hiszem hogy túl sokat fog gondolkodni. Arról nincs egyelőre információnk, hogy nálunk mikor várható a megjelenés.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva