Fortnite

“A repülők és az Infinity Blade játszhatatlanná tették a Fortnite-ot.” – Mennyire értünk ezzel egyet?


Elég megosztó lett a Fortnite hetedik évada.

A hetedik szezon után talán be is igazolódott, a Fortnite már sosem lesz olyan, mint “régen”. Az új szezon temérdek újdonsággal érkezett, új biom, új helyszínek, új közlekedési lehetőségek, egy teljesen új jármű, valamint a 7.01 óta már egy mindenható mitikus kard is a játék részét képezi.

Mindezek közül a közösség leginkább a repülőgépek, valamint az Infinity Blade megjelenését támadja. Összességében nem is azzal van gond a repülők kapcsán, hogy a levegőből lehet velük operálni, hanem az, hogy mindezt meglehetősen szabadon lehet tenni. Ha valaki egy repülőgéphez jut, az jelenleg a top 5-ig képes vele keringeni a levegőben anélkül, hogy komolyabb veszély érhetné. Valamint a megjelenésükkel megint egy fokkal értelmetlenebbé váltak az építőpárbajok, elvégre pillanatok alatt darabokra tudják a játékosok által épített struktúrákat lőni a repülőgépek, na meg ha keresztülrepülnek rajtuk, akkor is csak pusztítás marad mögöttük, s nagyon ritkán issza meg mindennek a levét a repülő vezetője.

Fortnite Photography

Valahol ugyan ez a probléma az Infinity Blade-del is, ami ugyan nem képes annyi mindenre, mint anno Thanos az Infinity Gauntlet LTM-ben volt, bizonyos helyzetekben mégis túlerőben van a kardot hordozó játékos. Szintén az a baj, hogy a struktúrák mint olyanok abszolút irrelevánssá váltak, hiszen csak egy ugrás a karddal és a legmagasabb és legstabilabb fémépítmény is pillanatok alatt megadja magát. Arról nem is beszélve, hogy a karddal elég hármat suhintani és bárki térdre kényszerül. A Solo és Duo módokat egyértelműen a kard uralja jelenleg, a játékosoknak igazi esélye kizárólag Squads módban van, akkor is koordinált játékra van szükség a csapattársakkal.

Fortnite Photography

Az egész Fortnite közösség tehát fortyog, elvégre egy hét leforgása alatt sikerült félelmetes mennyiségű változtatni a játékon és annak metáján. De mi lehetne a megoldás? Sokan úgy gondolják, hogy sokat dobna a játékélményen, ha az Infinity Blade és a repülők egy LTM keretein belül maradnának fenn. Ez sem egy rossz gondolat, bár vannak más lehetőségek is. Ott van például a repülők üzemanyagának bevezetése. Így nem lehetne a gépekkel örökké repkedni, tényleg meg kellene gondolni, hogy mikor és hogyan használjuk a repülőket. Az Infinity Blade esetében pedig a jó öreg RNG-hez nyúlnánk, a játék egyébként is erre épült. Nemes egyszerűséggel véletlenszerűvé tennénk a kard megjelenését. Lenne olyan menet, amikor ott lenne a kard Polar Peaken, de lenne olyan is, hogy nem. Ha valakinek szerencséje van, akkor a győzelemre törhetne a legendás fegyverrel, ha pedig nem, nos akkor marad a régimódi játékmenet, az építés és a precíz célzás.

UPDATE:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva