Hearthstone

Bug javítva: most már bevethető a legújabb tech lap a Kingsbane Rogue ellen


A Rastakhan egyik új lapja segíthet legyőzni a megerősödött Rogue paklit.

A Kingsbane Rogue sosem volt a legjobb deckek között számon tartva, mióta a legendás fegyver tavaly decemberben bekerült a Hearthstone-ba, hiszen egy nagyon speciális pakliról volt szó: az elhúzódó meccseken nagyon jól teljesített, de összességében nem nyújtott kellően jó teljesítményt. Ki hitte volna, hogy pont most, a Rastakhan’s Rumble megjelenésével jön majd el az ideje? Márpedig így lett, a számok ugyanis azt mutatják, hogy jelenleg ez a legjobb Rogue pakli a metában.

  • A teljes laddert tekintve 51.92% a winrate-je, vagyis majdnem Tier 1 számokat hoz.
  • Szintén a Ranked egészét szemlélve jelenleg a 3. (!) legnépszerűbb pakli, 5.74%-os használati aránnyal.

Hogy mitől lett hirtelen ennyire jó a pakli? Nos, a meta tovább lassult, ami ideális terep számára, ráadásul kapott a deck egy olyan lapot (Raiding Party), amely egyszerre keresi a fegyvert, illetve a hozzá tartozó buff lapokat. Ezáltal sokkal megbízhatóbban működik, mint eddig, a Preparationnel ráadásul akár már az első körben kirakhatjuk a spellt, ami óriási lendületet ad a paklinak.

A Kingsbane Rogue egyik legfőbb előnye, hogy igazán hatékonyan nem lehet ellene tech-elni. Fegyverleszedések ugyan léteznek, a Kingsbane buffjaitól azonban semmilyen módon nem lehet megszabadulni, hiszen fegyver silence effektet még nem adott ki eddig a Blizzard, így hosszú távon mindenképpen megmaradt a sokat ütő, lifesteales fegyó. Hogy mit lehet akkor tenni? Nos, jobb híján ellopni, mondjuk a frissen megjelent Drakkari Trickster segítségével.

Miután a Kingsbane Rogue népszerűsége elkezdett növekedni, a lassabb paklik (pl. Odd Warrior) elkezdtek szemezni a fenti lappal, mondván late game fázisban, amikor már csak a Kingsbane-eket cserélgeti az ellenfél a Shadow Reflectionnel, egy jó időzítéssel le lehet másolni a felbuffolt Kingsbane-t az ellenfél deckjéből. Ez volt az elmélet, a gyakorlat azonban mást mutatott:

hiába kellett volna így működnie, a Drakkari Trickster buffok nélkül másolta le a Kingsbane-t, így az egész stratégia hasztalan volt.

A jó hír az, hogy a Blizzard nemrég kiadott egy hotfixet, ami orvosolta a problémát, így most már buffokkal együtt másol a Drakkari Trickster. Ha tehát olyan paklival játszol, amely számára komoly fejtörést jelentenek a Kingsbane deckek, akkor érdemes használni belőle egy darabot, mert bár megszabadulni ezzel sem tudsz az ellenfél fegyverétől, legalább az esélyeket kiegyenlítheted azáltal, hogy magadnak is szerzel belőle egyet!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva