Hearthstone

Kikerülhet a Mind Control Tech az Arenából, de más változások is jöhetnek


A Blizzard ezúttal az Arena játékmód kapcsán nyilatkozott.

A Hearthstone egyik vezető dizájnere, Dean “Iksar” Ayala a napokban felszabadult a Redditre, ahol jó néhány érdekes kommentet szórt szét a feltett kérdésekre válaszolva, kitérve többek között a Baku hősképességekre, az Odd Paladin helyzetére, illetve a Druid class kapcsán felmerülő állandó problémákra is.

A történetnek máris itt a folytatása, Iksar ugyanis összegyűjtötte néhány válaszát az Arena játékmód kapcsán, melyeket még két héttel ezelőtt írt, mivel azonban a kapcsolódó témák akkor már nem nagyon pörögtek, ezért sokan lemaradtak róluk. Nézzük a legérdekesebb részleteket!

Felmerült például, hogy nem kellene-e tiltani az Arenából a Mind Control Tech-et, amely egy nagyon erős és a játékmenetet alapjaiban befolyásoló kártya. Ayala elmondta, hogy ők is gondolkodtak ezen, és bár kényelmetlen folyamatosan újabb és újabb kivételeket hozni a játékmód kapcsán, amik nem draftolhatóak, az MCT kapcsán még ő is elismeri, hogy talán ez volna a jó döntés, de előbb még megvárják a visszajelzéseket.

Ha már tiltások: mióta bevezették a “bucket” rendszert az Arenában, azóta a méretes tiltólista némileg létjogosultságát veszítette, hiszen a draftolás folyamata és szabályrendszere eléggé megváltozott már azóta. Éppen ezért a játékmódból kivett kártyák egy részét vissza fogják tenni az Arenába. Ez alól továbbra is kivételt képeznek majd azok a lapok, amik nem állják meg a helyüket egy ilyen környezetben (mint amilyenek a Questek vagy a C’Thun lapok voltak), illetve azok a kártyák, amiknek nagyon negatív a hatásuk (pl. Vicious Fledgling). Ugyanakkor visszakerülhetnek azok a lapok, melyek anno még 2016 őszén, a class-ok közötti balansz biztosítása érdekében kerültek ki a játékmódból, mint például a Soul of the Forest, a Mind Blast vagy éppen a Sacrificial Pact.

A fenti változtatások persze egyelőre még csak óvatos tervek, mérget ne vegyen rájuk senki. Mint ahogy az sem biztos még, hogy ha életbe lépnek is a leírtak, akkor a 2019-es rotációval együtt, esetleg attól függetlenül kapjuk-e majd meg őket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva