Hearthstone

Bejött vagy sem? Ezeket jósolták a Rastakhan legjobb lapjainak


Visszatekintés a megjelenés előtti szavazás eredményére.

Mostanra már megszokottnak mondható, hogy a Vicious Syndicate minden Hearthstone kiegészítő előtt készít egy felmérést az olvasók körében, melyben azt igyekeznek feltérképezni, hogy melyik kártyákban érzik a legnagyobb potenciált a játékosok. Éppen ma két hete annak, hogy megjelent a legújabb csomag, a Rastakhan’s Rumble, így az első benyomásokon már mindenki túl van, az új meta is szépen lassan kialakulni látszik. Érdemes tehát visszatekinteni egy kicsit arra, hogy előzetesen miben látták a legnagyobb potenciált a Hearthstone-osok.

Az egyes lapokat egy 1-től 5-ig terjedő skálán lehetett értékelni, így alakult ki a végső sorrend nagyjából 2000 voks alapján. Mutatjuk, hogy melyik kártyák végeztek az első 10 helyen a VS megjelenés előtt tartott szavazása alapján.

#10 – Emberscale Drake (3.7)

A Warrior egy nagyon tetszetős kis sárkányos csomagot kapott a Rastakhanban, ami olyan szempontból beválni látszik, hogy ott is vannak a lapok a paklikban – elsősorban az Odd Warriorban. Maga a pakli sajnos ezzel együtt is kicsivel lett csak jobb, mint eddig, de ez inkább magának a metának köszönhető, hiszen hiába a hasznos új kártyák, az esetek többségében megnyerhetetlen matchupokon (“végtelen” deckek) ezen sem tudnak segíteni.

#9 – Smolderthorn Lancer (3.7)

A két lapot igazából együtt is vizsgálhatnánk, hiszen pontosan ugyanoda készültek. A Smolderthorn Lancer olyan szempontból mindenképpen megérdemel egy külön dicséretet, hogy még erősebbé tette a pakli védelmi vonalát, kvázi páratlan Execute-ként funkcionálva.

#8 – Mass Hysteria (3.7)

A Mass Hysteria olyan szempontból nagyon hasonlít az előző két laphoz, hogy egy nagyon rossz helyzetben lévő class-t igyekszik felhozni. Maga a lap kegyetlenül jó lett, ez egyértelműen kiderült az elmúlt két hétben – a hatására még a szupernehéz APM Priesttel is egyre többen elkezdtek játszani. Hosszú távon kőkemény fegyver lehet majd a Priest kezében, önmagában nézve valóban teljesen jogos a Top 10-es helyezés.

#7 – Mojomaster Zihi (3.7)

Sokan rá voltak pörögve arra, hogy majd ezzel jól meg lehet szívatni a Druidot vagy éppen a kombó deckeket, egyelőre azonban óvatosan használgatják csak a kártyát – részben azért is, mert a Druid népszerűsége is visszaesett. A rotáció után persze könnyen lehet, hogy ez megváltozik majd, egyelőre azonban picit talán túlzásnak tűnik ez a hetedik helyezés.

#6 – Krag’wa, the Frog (3.7)

Az első igazán komoly meglepetés a listán, a Shaman Loája ugyanis eddig egyáltalán nem tudott befurakodni a metába. Az Unstable Evolutionnel ugyan vicces kombót alkot, de a Shudderwock és az Even verzió mellett más Shaman pakli nem igazán tudta megvetni a lábát – ezekbe meg ugyebár nem igazán jó.

#5 – High Priest Thekal (3.9)

Az új lapok az eddiginél kicsit jobban behozták a metába az OTK Paladint, ami nagyban köszönhető a High Priest Thekalnak, hiszen elég nagyot dobott a gyógyító kártyák létjogosultságán. A hatása tehát abszolút megvolt, ám a Top 10-re azért így is nagyon óvatosan tudunk csak bólintani, hiszen a legjobb deckek közé azért még így sem fér oda a szóban forgó Paladin.

#4 – Da Undatakah (3.9)

Az eddigi változat mellett egy új verziójával is próbálkoznak a Taunt Druidnak – nem is eredménytelenül, hiszen a Da Undatakah-val felálló változat már végteleníteni is tud, kihasználva az Astral Tiger Deathrattle-jét. A lap tehát bekerült a metába, ez nem kérdés. Hogy ott van-e az 5 legjobb között? Ez már némileg vitathatóbb, de igazán nagy probléma nincs a helyezéssel…

#3 – Jan’alai, the Dragonhawk (4.1)

Az első napokban jól látszódott, hogy rengetegen rá voltak pörögve az Odd Mage-re, hiszen ez volt az egyik legnépszerűbb pakli a megjelenés után. Ez mostanra némileg mérséklődött, miután kiderült, hogy gyengébb a vártnál, a Jan’alai azonban nem tűnt el, hiszen a normál Big Spell Mage-ek is elkezdték használgatni. A paklik ereje itt sem üti meg a Tier 1 szintet, az azonban már most látszik, hogy a következő másfél évben elég gyakori vendég lesz a lap a Mage deckekben. Jelenleg a második legtöbbet használt Legendary a szettből.

#2 – Zul’jin (4.1)

Nem mindenki hitt a Zul’jin erejében, végül azonban bizonyított a lap – legalábbis a Spell és a Secret Hunter is feljött általa Tier 1-be, ráadásul ez jelenleg a legtöbbet játszott lap a Rastakhan’s Rumble-ből. Mondhatjuk tehát, hogy az új Hero meg tudott felelni a magas elvárásoknak.

#1 – Oondasta (4.2)

Az Oondasta meglehetősen kemény dió, nem kérdés ugyanis, hogy egy erős lapról van szó, amivel nagyon kemény köröket lehet produkálni. Egyelőre azonban egész egyszerűen nem fér be a legerősebb listákba: a Hunter nélküle is elvan, a Druidnak pedig szintén vannak egyelőre jobb alternatívái, mint a rá építő deck. Tipikusan az a lap, ami igazán a rotáció után szólhat majd nagyot, egyelőre azonban az előzetes #1 helyezés nem tűnik indokoltnak.

A további sorrendet ide kattintva nézhetitek meg

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva