Hearthstone

Kik lehetnek az új Hearthstone nerfek legnagyobb nyertesei?


Gyors pillantás arra, hogy melyik deckek javára változhat a meta.

Bizonyára senki sem számított arra, hogy mindössze két héttel a Rastakhan’s Rumble megjelenése után a Blizzard máris belenyúl a Hearthstone metába, most azonban mégis megtörtént, óriási meglepetésre ugyanis ma reggel bejelentették öt lap gyengítését.

Az egyértelmű, hogy a Kingsbane Rogue, a Shudderwock Shaman és az Odd Paladin mellett a Druid class is óriási csapásként fogja megélni a változtatásokat. De kik lehetnek ezzel párhuzamosan a nerfek legnagyobb nyertesei? Ezt is megnéztük – lássuk, melyik koncepciók bizakodhatnak a leginkább.

Odd Warrior

Hiába kapott komoly erősítést a pakli a Rastakhan’s Rumble megjelenésével (leginkább az új sárkányokkal), az Odd Warrior továbbra is attól szenved, amitől előzőleg is: azon deckekkel szemben, amik ellen nem működik a fatigue, mint win condition egész egyszerűen képtelen nyerni az esetek többségében. Ilyen tekintetben most jókorát javul a pakli helyzete, hiszen két kritikus ellenfelet is elveszít (Kingsbane Rogue, Shudderwock Shaman). Az Odd Paladin eddig is egy bőven nyerhető, 55% körüli matchup volt a pakli számára, így ez sokat nem oszt, nem szoroz, a Taunt, Togwaggle és Mecha’thun Druidok várható visszaesése ellenben szintén jókora fegyvertény. Ha ezeket kivesszük a képletből, akkor a Deathrattle Hunter és az OTK Paladin marad csak rossz matchupnak a meta paklik közül az Odd Warrior számára.

Big Spell Mage

A Rastakhan megjelenése után rengetegen rápörögtek az Odd Mage-re, ám ahogy teltek-múltak a napok, egyre többen tértek vissza a Control Mage régebbi verziójára – persze már az új lapokkal (Daring Fire-Eater, Jan’alai, the Dragonhawk, Blast Wave) kiegészítve. A nerfek után a Big Spell Mage szintén javulásra számíthat a győzelmi arányokat tekintve, hiszen a Kingsbane Rogue, a Shudderwock Shaman és az Odd Paladin mind 50% alatti matchup volt számára (különösen előbbivel gyűlt meg a baja), de egyes Druid paklik is okoztak számára fejtörést.

A Hunter class

A nerfek kapcsán a legmeglepőbb dolog az, hogy a Hunter class – amely jelenleg mind használati arányban, mind győzelmi arányban a legjobb a metában – semmiféle gyengítést nem kapott. Emiatt az előző meta egyik legjobbja, a továbbra is erős számokat produkáló Deathrattle Hunter, illetve a frissen felemelkedett Spell Hunter és Secret Hunter tovább lubickolhat majd – pláne úgy, hogy különösen az Odd Paladin azért okozott bőven fejtörést ezeknek a pakliknak.

Hogy a gyakorlatban mi lesz, az persze már egy másik kérdés, hiszen mindez pusztán elmélet – kíváncsian várjuk, hogy milyen képet fest majd a meta néhány nap múlva!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva