Fortnite

És ez már csak a tiszta nyereség, nem az összes bevétel! – 2018-ban mindenkit odavert az Epic


Félelmetes mennyiségű tiszta haszonnal zárta az évet az Epic Games.

Ha meg kell neveznünk a 2018-as év abszolút győztesét a kiadók közül, akkor kérdés nélkül az Epic Games lenne a befutó. Nem elég, hogy az övék a világ legjátszottabb játéka és egyben aranybányája, az év végére egy igazán impozáns online áruházat is össze sikerült dobnia az Epic-nek.

A Fortnite sikere félelmetes magasságokba emelték a céget, egészen pontosan 15 milliárd dolláros értékkel bír jelenleg az Epic. Ám ami a legfélelmetesebb, hogy a TechCrunch értesülései szerint ebből 3 milliárd dollár már tiszta haszon!

Epic Games

Az év elején még csak fellendülőben volt a Fortnite-láz, ami körülbelül március magasságában végérvényesen be is ütött. A játék harmadik szezonjától kezdve emberek milliói ültek le a képernyők elé, hogy megméressék magukat játékostársaik ellen, s teszik ezt azóta folyamatosan. Olyan hatalmasra dagadt a Fortnite-lufi, hogy most már nincs olyan platform, ahol ne lehetne elérhető a játék, ez pedig egy kiváló piaci húzásnak bizonyult az Epic Games-től. Először a nagyobb konzolokon (PS, Xbox) jelent meg a játék a PC-n kívül, majd kibővült a repertoár a mobil készülékek irányába (iOS, Android), végül pedig megkapta a maga portját a Nintendo Switch is. És ettől csodálatos a Fortnite, hogy összekovácsolja a közösséget. Az Epic ugyanis úgy rendelkezett, hogy zöld utat ad a Cross-Platform játéknak, így ha a platformot kezelő cégek rábólintanak, mindenki szabadon játszhat mindenkivel. Eleinte volt egy kis akadékoskodás a Sony részéről, ám végül a Play Station is beállt a sorba, s most már bármilyen platformon is játsszunk, könnyedén összedobhatunk egy csapatot barátainkkal.

Epic Games

S mindezt persze az alapozta meg, hogy a Battle Royale mód teljes egészében ingyenes, csak és kizárólag kozmetikai tárgyakat lehet venni pénzért, amik önmagukban nem adnak előnyt senkinek. De sajnos félelmetesen jól néznek ki, így hát az emberek veszik mint a cukrot!

Ez a cukor pedig ebben az esetben gusztustalanul sok pénzt termelt a cégnek. Olyan sokat, hogy az év végére még azt is bevállalták, hogy felveszik a versenyt az online játékáruházakkal (Steam, GOG, stb.) és megcsinálják a saját Store-jukat, csak épp kedvezőbb ajánlatokkal. Ugyan még nem tudunk konkrét számokat említeni, de egészen kiváló statja volt a platformnak, szinte biztos, hogy a kínálat csak bővülni fog 2019-ben.

Epic Games

Azért szépen csöndben a kínai mogul, a Tencent is kivette mindebből a részét, a cég ugyanis még 2012-ben adott egy 300 millió dolláros löketet az Epic Games-nek, hogy folytatni tudják a munkálatokat, egyedül a részesedés 40%-át kérték. Bárki is döntött úgy, hogy az Epic Games-be kell befektetni, 6 év után azt mondhatjuk, hogy aranyba nyúlt.

Egy biztos, nem volt idén olyan játékkiadó, amely ilyen nagyszerű számokat tudott volna produkálni. Biztosan szép kis prémiummal mentek el az év végi pihenőre a dolgozók. Legalábbis 3 milliárd dollár tiszta haszonból bőven futhatta ilyesmire!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva