Fifa

FIFA 20: Mire lenne TÉNYLEG szükség?


Mit szeretne a közösség? Miket lenne kötelező pótolnia az EA-nek? A teljesség igénye nélkül...

Évről évre megjelenik az EA fejőstehene, a FIFA sorozat legújabb része. Bár azt nem lehet rászúrni a szériára, hogy abszolút nem változott az évek alatt, azért azt magabiztosan kijelenthetjük, nem sok erőfeszítést tesz az EA azért, hogy ott tartsanak, ahol.

Hol a baj? Mi történt a játékkal?

Merthogy van vele baj, azt hiszem, ebben megállapodhatunk. Az EA a FIFA 09-ben szerepeltette először az Ultimate Team módot, amely szép lassan egy több mint 800 millió dollárt érő üzletté nőtte ki magát. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha közben maga a játék is fejlődött volna, legalább ilyen erős ütemben. Persze próbálkozott az EA, először az Ignite, majd a Forstbite enginnel, de mindkettő egy jókora bukásnak mutatkozott az idő múlásával. Itt van tehát egy lista, hogy mivel lehetne megdobogtatni a rajongók szívét a FIFA 20-ban.

FIFA Street mód

Ahogyan az Ultimate Team, úgy a FIFA Street is biztosan elférne a játékban, rengeteg játékos örömére. Évről évre szóba jön, hogy talán meglépi az EA a FIFA Street feltámasztását, eddig azonban sajnos elmaradt (A The Journey játékmódban volt hasonló jelenet, erre épültek tavaly a pletykák). Az utolsó FIFA Street még 2012-ben jelent meg Xbox 360-ra és Play Station 3-ra.

Teljes Ultimate Team újragondolás

Az Ultimate Team is egy langyos állóvízzé változott az évek alatt. Alig-alig találkozunk újdonsággal, és abszolút pay-to-win lett, köszönhetően a mikrotranzakcióknak. Ez azonban sokáig nem maradhat így, az EU-ban egyre több ország kezd agresszíven fellépni a Pay-to-win és szerencsejáték alapú lootboxok (vagy pack-ok) ellen. Ez egyben azt is jelenti, hogy az EA-nek rendkívül gyorsan megoldást kell találnia, hogy milyen alapokra ültesse át a játékmódot.

A játékmechanika egységesítése

Ez a pont nem szorul különösebb magyarázatra. Sajnos egészen más mikor lokálisan játszol egy barátod ellen, más mikor az UT-ben játszol, és megint más mikor a karrierben. Minden játékosnak sokkal könnyebb lenne, ha az összes játékmódban ugyan úgy működne a játék, és a tanulást is jóval megkönnyítené.

A karrier mód újraélesztése

Ez az a játékmód, mely régen abszolút kedvence volt nagyon sok játékosnak, akik azóta vagy abbahagyták a játékot, vagy átpártoltak az Ultimate Team-hez, nem véletlenül. Sajnos a karrier mód is áldozatul esett az Ultimate Team-nek, mostanra szinte teljesen magára lett hagyva. Persze idén megkapta a BL ráncfelvarrást, érkezett korábban a tárgyalások élethűbbé tételét célzó animált megbeszélés, ezek mind csak foltozgatták a süllyedő hajót.

Aki kicsit többet szeretne puffogni a témán, erre tessék:

Új üzleti modell

Rengeteg kritika éri az EA üzleti modelljét, hiszen minden évben közel 20 ezer forintért kell megvenni úgy a FIFA legújabb epizódját, hogy az előzőből semmit nem tudunk áthozni, akár mennyit is költöttünk. Egyre többet olvasni a neten, hogy a FIFA átállhatna egy előfizetéses modellre, mely már több ízben bizonyította működőképességét. Persze ez hatalmas hatással lenne az Ultimate Team-re, de ha már úgy is átdolgozzák…

+1: Flashback FIFA 10 vagy FIFA 2000?

Hát nem lenne szórakoztató, ha egy gombnyomásra átválthatnánk, és guríthatnánk egy meccset a FIFA 10-ben, vagy esetleg a FIFA 2000-ben? Biztos sokatoknak vannak nagyon kellemes emlékeik azokkal a játékokkal is.

Nektek melyik pont a legszimpatikusabb? Esetleg valami mást várnátok a következő epizódtól? Osszátok meg velünk a véleményeteket kommentben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva