Hearthstone

Sokan mellényúltak a heti Tavern Brawlban – íme a class-ok erősorrendje


Mutatjuk, melyik hőssel érdemes nekimenni a kocsmai bunyónak.

Ezen a héten egy olyan kocsmai bunyót kaptunk a Hearthstone-ban, amely korábban két alkalommal is volt már: ez a Just a Hallucination, ahol mindenkinek véletlenszerű varázslatokkal és Hallucination spellekkel van feltöltve a paklija.

Sokan az alapján választanak class-t ebben a játékmódban, hogy melyiknek vannak a legjobb lapjai, esetleg a Hero Power miatt. Ez azonban óriási hiba, hiszen

az ellenfél a Discover effekttel sokkal nagyobb eséllyel fog jó lapot kiszedni, míg a mi deckünkben lévő kártyák teljesen random kerülnek kiválasztásra.

A HSReplay most közzétette az egyes class-ok győzelmi és használati arányát a Tavern Brawlban, és a számok is bizonyítják azt a feltételezést, hogy sokkal fontosabb elrontani az ellenfél játékát. Magyarán szólva olyan class-t érdemes választani, aminek sok gyenge és/vagy speciális lapja van – ilyen például a Warlock vagy a Shaman, előbbinek ráadásul a hősképessége is elég jól illeszkedik a Tavern Brawl szabályaihoz.

Just a Hallucination – győzelmi arányok

  1. Warlock – 56.0%
  2. Shaman – 54.1%
  3. Druid – 52.8%
  4. Paladin – 49.2%
  5. Mage – 49.1%
  6. Rogue – 48.1%
  7. Warrior – 47.7%
  8. Hunter – 47.5%
  9. Priest – 45.1%

Ha a használati arányokat nézzük, akkor az látszik, hogy elég sokan mellényúltak: a két legtöbbet pickelt hős, a Tavern Brawlokban általában jól teljesítő Mage és Hunter csak az 5. és a 8. a rangsorban, a legjobban teljesítő Warlock pedig csak a harmadik legnépszerűbb. De talán ennél is érdekesebb, hogy a három legritkábban választott class, a Druid, a Paladin és a Shaman ott sorakoznak a 2-4. helyen a winrate-et tekintve. Sokakban nem tudatosult tehát, hogy inkább az önmagukban gyengébb class-ok felé érdemes orientálódni.

Just a Hallucination – használati arányok

  1. Mage – 14.7%
  2. Hunter – 13.9%
  3. Warlock – 13.8%
  4. Priest – 11.5%
  5. Rogue – 10.3%
  6. Warrior – 9.5%
  7. Shaman – 8.9%
  8. Druid – 8.7%
  9. Paladin – 8.7%

Jól látható tehát, hogy aki minél nagyobb eséllyel szeretne nyerni, annak a Warlock, Shaman, Druid hármas közül érdemes választania a heti Tavern Brawlban, hiszen ezek teljesítenek csak 50 százalék felett. Ezt kevesebb mint a játékosok egyharmada tette meg csupán – érdemes kihasználni a többiek mellényúlását.

Kép: HSReplay

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva