Counter Strike

Steam figyelő: Rengetegen játszottak decemberben, közben a CS:GO lassan leelőzi a PUBG-t


Decemberben rengetegen ültek vissza a gép elé.

Ebben a rovatunkban a Magyarországon legfelkapottabb és legnépszerűbb Steames játékokat vesszük hónapról-hónapra górcső alá. Decemberben az ünnepeknek köszönhetően jóval többet játszottak az emberek, ez pedig a statisztikákon is meglátszik.

CS:GO

Még hogy halott? / Forrás: steamcharts.com

A Counter-Strike legújabb része nem hogy halott, de az utóbbi időben 85 000-rel többen játszották átlagosan, emellett egyidejűleg volt olyan alkalom, hogy 746 ezren tolták a játékot, ez új rekord a CS:GO történelmében. Persze ez javarészt a játék ingyenessé tételének köszönhető, ami miatt rengetegen kaptak rá a CS:GO-ra, de a Valve is rájött, hogy a játékosbázis a legfontosabb kincs egy játék életében.

PUBG

Nem rossz, nem rossz! / Forrás:steamcharts.com

A Vikendi megérkezésével visszatért 50 ezer játékos átlagosan, az egyidejű játékosok száma pedig 1,1 millió fölé kúszott, szóval ismét átlépte a bűvös 1 milliót, amit novemberben már nem sikerült tartani. A Vikendi Pass úgy tűnik jó húzás volt a PUBG Corp. részéről, csak kérdés hogy meddig tart az újdonság varázsa, de az biztos, hogy a Pass rendszer egy remek irány, hiszen a Steamen a legkelendőbb játékok között van még a mai napig.

R6S

Kellemes felüdülés! / Forrás: steamcharts.com

A Siege még mindig rendkívül népszerű, decemberben pedig közel 13 ezerrel játszottak többen a játékkal, a november 57 ezres bázisához képest decemberben 70 ezren voltak a szervereken. Az egyidejű játékosok száma pedig közel 130 ezer volt. Azt hozzá kell tenni, hogy ez nem a teljes játékosbázisa a játéknak, ugyanis Uplayen keresztül is elég sokan játszanak. A növekedés pedig részben a nagy Steames akcióknak, részben pedig az ünnepek miatt jöhettek létre, remélhetőleg tartja a következő hónapokban is kitartanak a játékosok is a Siege mellett.

ROE

Alakul ez! /Forrás: steamcharts.com

A ROE kezd magára találni, hiszen közel megduplázta a játékosbázisát. Decemberben közel 12 ezerrel nőtt a játékosbázis és átlagosan 27 690-en voltak a szervereken, az egyidejű játékosok száma pedig 63 ezer volt. A Steamen nem kapott túl nagy promót a játék, sokan nem is tudnak róla, hogy létezik, de azért ehhez képest szépen gyarapodik a bázisa.

Top 5 Steames játék *

  1. PUBG – 318,8 millió óra
  2. Dota 2 – 293 millió óra
  3. CS:GO – 274 millió óra
  4. Rainbow Six Siege – 50 millió óra
  5. GTA V – 42 millió óra

*= A legtöbb eltöltött idő szerint

  

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva