Hearthstone

7 Rastakhan lap, melyektől sokat vártak, de eddig csalódást okoztak


Nagy volt a hype a megjelenés előtt, jelenleg azonban sehol nincsenek ezek a kártyák.

Az előző héten már beszéltünk arról, hogy az elvárások és a gyakorlat elég gyakran eltérnek a Hearthstone-ban. Ezt bizonyítandó nemrégiben megvizsgáltuk, hogy melyek azok a kártyák, amiket a Rastakhan’s Rumble megjelenése előtt a kiegészítő legrosszabb lapjai közé soroltak a játékosok, végül azonban mégis megtalálták a helyüket a metában.

Most ideje megvizsgálni a másik irányból is a listát: megnéztük, melyek azok a lapok, amiket előzetesen a kiegészítő legjobbjai közé soroltak, végül azonban (egyelőre) nem találták meg a helyüket a metában. Az alapot ezúttal is a Vicious Syndicate megjelenés előtti szavazása biztosította, ahonnan a 30 legjobb lap közül válogattunk. Jelenleg ezen kártyák egyike sincs ott a 200 legtöbbet játszott lap között.

Krag’wa, the Frog (6/135)

Akár hiszitek, akár nem, a megjelenés előtt a hatodik legmagasabb pontszámot kapta a Shaman Loa Legendary-je. Az új metában azonban a nerfek után az Even Shaman maradt az egyetlen életképes deck, így hiába van potenciál a Krag’wában, emiatt szökőévente találkozni csak vele. Jelenleg csak az 55. legtöbbet játszott lap a kiegből, a paklik 0.5%-ában szerepel.

Zentimo (11/135)

A másik Shaman Legendary-ről is hasonlót lehet elmondani, mint a Krag’wáról, hiszen hiába az erős képesség, jelenleg egyik pakli sem elég jó azok közül, ahova jól illeszkedne. Jelenleg mindössze az 58. legtöbbet játszott lap a kiegből, a paklik 0.5%-ában szerepel.

Revenge of the Wild (13/135)

A megjelenés előtt óriási hype volt a Revenge of the Wild körül, a játékosok többsége meg volt győződve arról, hogy broken lesz. Ehhez képest még ebben a mostani Hunterstone-időszakban sem találta meg igazán a helyét a metában. Jelenleg csak a 31. legtöbbet játszott lap a kiegből, a paklik 1.2%-ában szerepel.

War Master Voone (17/135)

A sárkányos vonalról nem mondhatjuk, hogy nem vált be, hiszen az új Dragon kártyák (Emberscale Drake, Smolderthorn Lancer) abszolút megtalálták a helyüket az Odd Warrior deckekben. A War Master Voone-ról azonban ugyanez már nem mondható el, hiszen költsége miatt az említett verzióba nem fért be, a “hagyományos” Dragon Warrior pedig végül nem bizonyult elég jónak. Jelenleg mindössze a 85. legtöbbet játszott lap a kiegből, a paklik 0.2%-ában szerepel.

Wardruid Loti (19/135)

Szegény Druiddal csúnyán elbántak a nerfek, de a legendás Troll, a Wardruid Loti már ezek előtt sem igazán jutott szóhoz egyik verzióban sem, hiába egy univerzális kártya. A Wild Growth és a Nourish gyengítése óta senki sem hallott felőle. Jelenleg csupán a 92. legtöbbet játszott lap a kiegből, a paklik 0.2%-ában szerepel.

Spirit of the Rhino (20/135)

Még a Rastakhan megjelenése után úgy tűnt, hogy lehet potenciál a Rush Warriorban, a láz azonban hamar lecsengett, mostanra pedig szinte csak az Odd verziók maradtak. Ez egyben a Spirit of the Rhino sorsát is megpecsételte, hiszen ezekben már nem jutott számára hely. Jelenleg mindössze a 63. legtöbbet játszott lap a kiegből, a paklik 0.4%-ában szerepel.

Zandalari Templar (29/135)

A Paladin mindenképpen azon class-ok közé sorolható, melyek profitáltak a Rastakhan megjelenéséből, hiszen a High Priest Thekal és a Shirvallah egyaránt ott vannak az Exodia deckekben. A gyógyulós vonal sikere ellenére azonban a Zandalari Templar számára mégsem jtutot hely ezekben a paklikban, hiába tűnt előzetesen sokak számára az “új” Hooked Reavernek. Jelenleg csak a 88. legtöbbet játszott lap a kiegből, a paklik 0.2%-ában szerepel.

Fontos megjegyezni, hogy ez természetesen csak a jelenlegi helyzet, a jövőben még bármi változhat. A tavaszi Standard rotációig azonban jó eséllyel nem fogjuk látni ezeket a lapokat, hiába vártak tőlük sokat előzetesen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva