Gaming

Hol van már a régi jó CRT… Megérkeztek a jövő gamer monitorai!


Itt vannak a CES 2019 legjobb gamer monitorai, vegyes érzelmeink vannak.

Idén sem hazudtolta meg magát a CES, rengeteg új bejelentésre került sor, az ember csak kapkodhatja a fejét, hogy mindent szem előtt tartsa. Megpróbálunk kicsit segíteni a nagy kavalkádban, itt vannak a legjobb monitorok, melyekre érdemes lesz odafigyelni idén.

Razer Raptor

A Razer megint új vizekre evez, a CES 2019-en ugyanis bemutatták első gamer monitorukat, a Razer Raptort. Panelben nem vállaltak korszakalkotót, inkább a már jól bevált 27 colos, 2560×1440-es felbontással rendelkező IPS panelt választották, ami 144Hz-es képfrissítési aránnyal rendelkezik.

A monitor továbbá támogatja a FreeSync-et és HDR400-as besorolást kapott. Fun fact, hogy USB-C kapcsolaton keresztül képes tükrözni a Razer Phone képernyőjét, de nem ezektől lesz igazán kiemelkedő. Sokkal inkább a design az, ami különlegessé teszi a gamer monitorok között. A képernyő egész vékony kávát kapott, így akár több monitoros konfigurációhoz is alkalmas. A hátulján a már jól megszokott zöld kábelek, a talp alján pedig Razer Chroma kompatibilis RGB világítás, hogy true gamer legyen. Amerikában 700 dollár körül kerül piacra, itthoni árról még nincs információnk.

Asus ROG Strix XG438Q, XG49VQ és XG32VQ

Az Asus 3 monitorral is készült a CES-re. Mindegyikbe VA panelt szereltek, és támogatják a FreeSync 2-es szabványt.

Szépen sorjában:

XG438Q

Az első monitorunk egy 43 colos, 4K, 120Hz-es panellel szerelt bestia. Azon ritka monitorok egyike, melyek átlépik a 4K/60Hz-es limitet. Ez a képernyő kapta a három közül a “legerősebb”, HDR600-as besorolást. A monitor még tavasszal megjelenik, azonban pontos dátumról és árról sincs egyelőre nyilvános információ.

XG49VQ

A legnagyobb monitor a három közül, az XG49VQ az super ultra-wide szerelmeseinek lehet a kedvence. Az Asus új monitora 49 colos panellel rendelkezik, melynek felbontása 3840×1080, képfrissítése pedig 144Hz. A monitor még ebben a hónapban megjelenik Amerikában, árról még nincs információnk.

XG32VQ

31.5 colos panel, 1440p-s felbontás és 144Hz. Ezeket kell tudni a “legkisebb” eszközről, mely nagyon jó alternatívája a Razer Raptor monitornak. Színpontosságban mindkét nagyobb testvérre ráver, igaz mindössze 4%-al, így 94%-al a legerősebbnek mondható ilyen szempontból, de továbbra sem kreatív munkára vannak kitalálva az Asus monitorai. Ára még ennek sincs, azt viszont már tudjuk, hogy még januárban megjelenik (itthoni megjelenéséről nem tudunk).

HP Omen X 65 Emperium

Az Omen X az első “Big Format Gaming Display (BFGD)” mely elérhető előrendelésre. A BFGD lényegében azért született meg, hogy a gaming világban megszokott szabványokat átültessék a gyártók a nappaliba.

Így lehetséges, hogy a HP eszköze 65 colos, 144Hz-es, 4K-s és teljes körűen támogatja az Nvidia G-Sync technológiáját.

Ezeken felül még az Nvidia Shield is beépített funkció, így működik majd vele a Google Assistant és a kompatibilis androidos alkalmazások is. A drágább verziók még hangprojektorral is fel lesznek szerelve. Persze nem lesz olcsó mulatság ilyen eszközzel feldobni a nappalinkat. A HP Omen X 5000 dollár körül kerül piacra Amerikában! Sajnos egyik BFGD monitor sem lesz olcsóbb, az Asus és az Acer eszközeit is ilyen ár körülire várják.

ViewSonic Elite XG240R and XG350R-C

Új brand név az Elite a ViewSonic udvarában. 2 monitorral debütálnak ezen a piacon, melyeknek bőven eltér az árazásuk.

XG240R

A tökéletes budget gamer monitor, de tényleg! 24 colos, 144Hz-es képfrissítési aránnyal, egy 1080p-s TN panel. Mondanom sem kell ez is FreeSync barát, ezekkel azonban nem emelkedne ki a többi budget monitor közül. A ViewSonic ezért egy igazi gamer funkciót adott a monitornak.

Az eszköz szinkronizál a Razer Chroma, Cooler Master és a ThermalTake RGB eszközeivel!

A monitor Amerikában már elérhető, reméljük, hogy itthon is hamarosan a boltokba kerül, rendkívül barátságos, 80 ezer forint körüli áron!

XG350R-C

Az ár skála abszolút másik vége az XG350R-C. A hajlított, 35 colos, VA panel 3440 x 1440-es felbontással rendelkezik, továbbá támogatja a FreeSync-et és HDR10-es szabványt. Kissé szokatlan 100Hz-es képfrissítési aránnyal rendelkezik, mely a hasonló paneleknél előfordul, a gamereknek először kicsit furcsán hangozhat, de a 60Hz-ről ez is hatalmas elmozdulás! Az XG350R-C még a hónapban megjelenik 789 dolláros áron.

Nektek melyik monitor a legszimpatikusabb a listán szereplők közül? Esetleg elgondolkodtatok valamelyiken, vagy elégedettek vagytok a mostani megjelenítőtökkel? Írjátok meg a gondolataitokat kommentben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva