Tech

Még meg se jelent, de az Nvidia CEO-ja máris lefikázta az AMD Radeon VII-t


Az Nvidia váratlanul nekiment az AMD-nek.

Az idei CES-en volt izgalom bőven, hiszen mindkét nagy gyártó bemutatta a legújabb kártyáját. Hosszú idő után az AMD végre új felsőkategóriás videókártyával lepte meg a közönséget. A PC World készített egy interjút az Nvidia CEO-jával, Jensen Huanggal, aki elárulta, hogy számára csalódás a Radeon VII. Természetesen az újságírók nem hagyták ennyiben, megkérdezték, hogy mégis miért:

“A teljesítménye hihetetlenül gyenge és semmi újat nem hozott. Nincs benne ray tracing, nincs AI. A 7 nm-rel és a HBM memóriákkal is alig éri el az RTX 2080 szintjét. Ha pedig bekapcsoljuk a DLSS-t is, szétzúzzuk.”

Huang az interjú közben nevetett egy jót, majd elárulta, hogy szereti a versenyt, de ez a kártya egyszerűen “csalódás”. A DLSS egyébként tényleg hatásosnak bizonyult, olyan 25-30%-os teljesítménytöbbletet ad bizonyos játékokban. A probléma csupán az, hogy alig van játék, ami támogatná jelenleg. A ray tracinggel pedig szintén kiforratlan, kevés a támogatott játék, emellett óriási teljesítményt emészt fel.

Az AMD CEO-ját, Lisa Sut is megkérdezték, hogy mit gondol Huang megjegyzéséről, aki csupán annyit válaszolt:

“Mit is mondhatnék? Nagyon izgatottak vagyunk a Radeon VII-t illetően, azt megemlíteném,hogy ő nem is látta még”

Ezt olvastad már?

Gépépítés luxus kivitelben: ezt tudja egy 2 millás gamer PC itthon és külföldön

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva