Gaming

Pápá Destiny, viszlát Morhaime: mindenki menekül az Activision Blizzardtól


Egészen váratlan hírek a kiadóóriás háza tájáról.

Amikor anno megköttetett az Activision és a Blizzard házassága, sokan kétségbe estek – leginkább az utóbbi sorsa miatt persze. Az elmúlt években pedig sorra hagyták ott a céget a veterán blizzardosok, jelezvén, hogy komoly átalakulás van folyamatban. Ez a jelenség csúcsosodott ki tavaly októberben, amikor is a Blizzard vezérigazgatója, a céget akkor már 14 éve vezető Mike Morhaime váratlanul bejelentette, hogy feláll az elnöki székből.

Akkor még úgy tűnt, hogy távozásról szó sincs, csupán a vezetőségben történik változás, Morhaime ugyanis a tervek szerint stratégiai tanácsadóként segítette volna tovább a jövőben a Blizzardot. Most azonban újabb fordulatot vett a történet:

bejelentették, hogy Morhaime hamarosan végleg elhagyja a céget.

A hivatalos dokumentum szerint április 7-ig lesz a jelenlegi tanácsadói pozícióban, utána pedig különválnak útjai a Blizzarddal.

A Bungie is szakít az Activisionnel

A fentinél is nagyobbat robbant egy másik “bomba”, rövid időn belül ugyanis egy második “szakításról” is hírek érkeztek.

A Destiny-játékokat fejlesztő Bungie bejelentette, hogy szakítanak az Activisionnel. Olyannyira, hogy még a Destiny franchise jogait is elviszik magukkal, így az esetleges folytatásokat már ők (vagy egy új partner) fogják kiadni.

Ez utóbbi különösen nagy szó, hiszen ritkán látni olyat, hogy egy ekkora kiadó megváljon egy jól csengő névtől – márpedig a Destiny-jogok a két fél közti (pénzügyi tekintetben nem tisztázott) egyezség következtében átszállnak a Bungie-ra.

A Halo-sorozattal híressé vált fejlesztőcsapat 2010-ben lépett partnerkapcsolatba az Activisionnel, ahol egy egészen nagyszabású terv született a Destiny felfuttatására. Úgy tűnik azonban, hogy a felek nem voltak elégedettek, így ez a történet most 8 év után véget ér – legalábbis ami a közös részét illeti. Anno minimum 10 éves együttműködésről lehetett hallani, így az sem kizárt, hogy az Activision erőltette a szakítást.

Azt is el kell ismerni, hogy mindkét Destiny-játék rengeteg kritikát kapott a játékosoktól, melyekről persze nem tudhatjuk, hogy a Bungie rossz dizájndöntései, esetleg az Activision nyomására bekerült elemek adtak-e főleg okot. Az azonban biztos, hogy a Destiny 2 tavalyi kiegészítője, a Forsaken elindította egy jó úton a játékot, a készítők pedig ezen az ösvényen szeretnének tovább haladni.

“A Forsakennel meghallottuk, mit várnak el a játékosaink egy nagyszabású Destiny-élménytől, és ezen az úton szeretnénk tovább haladni. Biztosíthatunk titeket, hogy még több hasonló vár rátok. Továbbra is tartani fogjuk magunkat a már létező Destiny ütemtervhez, és a következő hónapban további szezonális tartalmakat szeretnénk megjelentetni. Emellett izgalmas bejelentéseket is tartogatunk a közösség számára a későbbiekről” – áll a Bungie hivatalos közleményében.

Az Activision Blizzard tehát rövid időn belül egy tapasztalt vezetőt, egy már bizonyított fejlesztőcsapatot és egy komoly IP-t is elveszített. Ha hozzávesszük mindehhez az elmúlt évek rengeteg távozását és a cég egyre erősödő rossz hírét, joggal tehetjük fel a kérdést: mi a fene zajlik az Activision Blizzardnál?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva