Tech

Exkluzív: Kiszivárgott, ennyibe fognak kerülni egyes RTX 2060-asok a magyar nagykereknél


Már a rajt előtt lehullott a fátyol az RTX 2060-ak hazai árazásával kapcsolatban.

A mai napon írtunk róla, hogy kikerültek az első RTX 2060-as kártyák árai, ám azok a vártnál jóval magasabbak voltak, így nem csoda, hogy első körben csalódtak a vásárlók.

Jó hír viszont, hogy egy olvasónk elárulta, hogy jóval olcsóbban is kaphatóak lesznek, szóval a kiszivárgott árak nem teljesen reálisak. Ez nyilván a megjelenés miatt van, amikor is a boltok elég szépen felárazhatják, persze ez csak pár napig tart, utána beáll az áruk.

Ebben az esetben természetesen rá kell számolni a 27%-os áfát, ugyanis a táblázat jobb szélső cellájában mind a nettó ára a termékeknek, továbbá a boltok hasznát sem szabad felfelejteni, ami üzletenként eltérő.

A legolcsóbb RTX 2060-as e szerint tehát az Inno3D Twin X2 lesz, ami 119 500 Ft-os bruttó árért kínál a nagyker.

A Gigabyte kártyái 126 ezer forintos ártól indulva lesznek elérhetőek, különös egyébként, hogy szinte alig van pár forint eltérés a típusok között, pedig a hűtésük tekintetében bizony tapasztalunk különbségeket.

Az ASUS arzenálja pedig 146 ezer forinttól fog rajtolni (+a boltok árrése), az OC-zott, illetve a legjobb hűtéssel rendelkező RTX 2060 STRIX OC pedig 165 ezer forinttól fog indulni.

Így már mindjárt más szemmel tekinthetünk az RTX 2060-akra. Ha 120-130 ezerért hozzájuthatunk egy értelmes hűtéssel rendelkező típushoz, ami a GTX 1070 Ti teljesítményével rendelkezik, az már igencsak jó vételnek ígérkezik!

Fontos, hogy a kiszivárgott árak csupán 1 nagyker kínálatát tartalmazzák, ettől a többiek árazása eltérhet, illetve az árak napi szinten változhatnak az elkövetkezendőkben is a piaci viszonyok tekintetében.

Óriási köszönet a névtelen olvasónknak, aki nélkül ez a cikk nem jöhetett volna létre!

Ezt olvastad már?

Gépépítés luxus kivitelben: ezt tudja egy 2 millás gamer PC itthon és külföldön

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva