Hearthstone

4 játékos, 16 deck: íme a továbbjutást érő paklik és egy brutális Army of the Dead


Lezajlott a Europe Winter Playoffs Hearthstone verseny.

Aki nagyon éhezett már a Hearthstone esportra, az ezen a hétvégén bőven kapott néznivalót a Twitch-en, szombaton és vasárnap rendezték ugyanis a Europe Winter Playoffs tornát, melynek tétje az volt, hogy ki lesz az a négy játékos, aki képviselheti majd európát a mostani Hearthstone Championship Tour évad utolsó vb-selejtezőjén, a Winter Championshipen.

Összesen 80-an kvalifikálták magukat a versenyre, köztük egy magyar játékos, exigo, neki azonban nem jött össze a bravúr – az ötödik kör után matematikailag is búcsúzott a tornáról. A hétfordulós svájci szakasz után Maur1, ThunderUP, Viper, Bunnyhoppor, Faeli, Psyhodel, dawido és Casie jutottak tovább a rájátszásba, a dupla kieséses rendszerű playoff után pedig az alábbi négy játékos örülhetett:

  • Viper (német)
  • Faeli (cseh)
  • ThunderUP (török)
  • BunnyHoppor (német)

Ők vehetnek majd részt tehát az utolsó vb-selejtezőn, a Winter Championshipen – érdekesség, hogy Viper és BunnyHoppor már kijutottak a világbajnokságra, így az ő helyüket egy újabb Top 4-es eredmény esetén mások fogják majd feltölteni.

A lineupok

Nézzük, hogy milyen paklikkal vívták ki a továbbjutást a játékosok! Viper egy több szokatlan elemet (Tomb Lurker, Carnivorous Cube) tartalmazó Odd Warrior mellett Big Spell Mage, Control Priest valamint egy váratlan Midrange Shudderwock Shaman paklival ért be a Top 4-be.

Viper lineupja

Faeli lineupjában is ott figyelt a Control Priest, ami mellett ő a Secret Hunter, Odd Rogue, Even Paladin hármasnak szavazott bizalmat.

Faeli lineupja

ThunderUP majdnem ugyanazt a felhozatalt hozta, mint Faeli, annyi különbséggel, hogy a Control Priest, Secret Hunter, Odd Rogue hármas mellett az Even Warlockra szavazott.

ThunderUP lineupja

BunnyHoppor szintén használt Control Priestet, úgyhogy ez a pakli mindegyik Top 4-es játékosnál ott van, emellett ő az Even Paladin, Even Warlock, Secret Hunter triónak szavazott bizalmat, melyek másoknál is bizonyítottak.

BunnyHoppor lineupja

A nap jelenete

A The Lich King által termelt Death Knight lapok közül az Army of the Dead elég ritkán szokott elcsattanni, Faeli azonban a Casie elleni felsőági döntőben, 2:2-es állásnál éppen ezzel tett pontot a meccs végére. Így kell stílusosan kijutni a vb-selejtezőre!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva