Tech

Jóval drágábban, de már nálunk is feltűntek az RTX 2060-asok


Már nem kell sokat várni és be is pattinthatjuk a gépbe az új RTX-eket.

Az új RTX 2060-akat azóta követjük lépten-nyomon, mióta az Nvidia elárult minden részletet róluk, a későbbi tesztek miatt pedig még inkább kíváncsiak voltunk a magyar árazásokra. Ezek a mai napon fel is tűntek a nagyobb webshopokban, ám az Alzánál ezúttal még nem árultak el túl sok részletet, az biztos, hogy náluk egész hamar be lehet majd vásárolni, amint hivatalosan is elérhetőek lesznek az új kártyák:

Az Alza kínálata / Forrás:alza.hu

Ellenben a Konzolok Szervizével, akik feltehetően véletlenül tették ki az újdonságokat. Náluk a legolcsóbb kártya 150 ezer forintba kerül, ennyiért pedig egy ASUS-féle blower hűtést kapunk, amit TURBO-nak kereszteltek. 160 ezerért pedig már Dual-t és Strix-et is kaphatunk, amelyek közül a Strix nyilvánvalóan a jobb vétel. Ha pedig az előre kiválogatott OC képes kártyára van szükségünk, úgy 10 ezerrel többet kell leszurkolnunk.

Egyelőre csak az ASUS árait láthattuk / Forrás: konzolokszervize.hu

Az oldalról azóta levették a termékeket, amelyek egyébként nem is voltak megrendelhetőek, szóval feltételezzük, hogy véletlenül kerültek ki a fentebbi termékek a nyilvánosság elé. Azt hozzá kell tennünk, hogy az ASUS termékek árazása szinte minden esetben magasabb a piacon, mivel a gyártó a közép, illetve felső kategóriába pozicionálja a termékeit.

Remek példa erre a házon belül kapható RTX 2080-as kártyák, amelyek 245 ezer forinttól indulnak, az ASUS termékei pedig 268 500 Ft-tól szerezhetőek be. Továbbá a kezdeti magas árazást követően, amit megfigyelhettünk korábban is, 1-2 hét elteltével feltehetően beállnak a 120-140 ezres ársávba az RTX 2060-ok is. Hivatalosan január 15-étől lesznek megvásárolhatóak az új RTX 2060-as kártyák.

Update:

Egy olvasónk információja szerint megjelentek a nagykereknél is az első árak, amelyek jóval kellemesebbek, mint a cikkben szereplőek. Az Inno3D GeForce RTX 2060 Twin X2 variánsát már nettó 94 123 Ft-ért megvásárolható, ami a 27%-os áfával megspékelve a boltok haszonkulcsától függően 120-140 ezer forint környékén érkezhet a boltokba.

Íme minden információ:

Ezt olvastad már?

Még meg se jelent, de az Nvidia CEO-ja máris lefikázta az AMD Radeon VII-t

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva