Fortnite

V-Bucks segítségével mossák tisztára a bankkártya lopásból szerzett milliókat!


Pénzmosásra is használják a játék fizetőeszközét.

A Fortnite: Battle Royale része ingyenesen játszható az összes platformon melyen eddig megjelent, azonban nem szabad elfeledkeznünk a játékbeli valutájáról, a V-Bucks-ról sem. Ennek segítségével vehetjük meg az aktuális Season Pass-t vagy éppen egy jól kinéző skint az Item Shopból.

Ingyen V-Bucks helyett csak vírust kaptak több tízezren

A The Independent és Sixgill vizsgálata rámutatott az in-game fizetőeszköz árnyoldalaira is. Ha azt hiszed, hogy az ingyen V-Bucks-ot ígérő oldalak a jéghegy csúcsa, akkor sajnos nagyot tévedsz. Online bűnözők és bűnözői csoportok álltak át arra a módszerre, hogy lopott kártyaadatok segítségével V-Bucks-ot vesznek a játékban az “ártatlan” vásárló accountjába belépve, az Epic árszabásához képest sokkal-sokkal olcsóbban. Így szinte észrevétlenül mossák tisztára a lopott pénzt!

Hirdetés egy külsős oldalon: a dollár mellett Bitcoint is elfogad az eladó.

Sajnos a szülők / vásárlók egy része nem is tudja, hogy illegálisan jutott a kedvezményes árú fizetőeszközhöz, hiszen ezeket a termékeket YouTube-on és különböző közösségi felületeken is hirdetik a bűnözők. Egy őszi adat alapján, több mint 53000 esetet vizsgálva a következő eloszlásban zajlottak ezek az átverések/illegális eladások:

  • 2% – YouTube
  • 11% – Különféle weboldalak
  • 87% – Közösségi média

Akármennyire is kecsegtető árat kínálnak nekünk, sosem szabad elcsábulnunk. Mindig az in-game felületet használjuk a V-Bucks beszerzésére, nem túl jó ötlet támogatni a szervezett bűnözést külsős vásárlásokkal! 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva