Counter Strike

Külföldiek a magyarokról: “Náluk nincs igazi hagyománya a CS-nek, így nehéz motivációt találni”


A Budapest Five életre hívásával a nemzetközi mezőny szeme hirtelen Magyarországra szegeződött.

A Budapest Five kezdeményezése nem csak itthon, az egész világon szuper kezdeményezésnek számítana. 8 órában játszó profik, akik rendes fizetésért és komoly célokért igazoltak át új csapatukba. Ahol ráadásul menő arculat és dizájnos logó várta őket.

A nemzetközi mezőny tagjainak viszont igaza van abban, ahol ilyen ötletek képesek megszületni, ott mire vártak eddig? Rengeteg égető kérdést tettek fel a külföldi CS:GO rajongók a magyar mezőnyről, melyen érdemes elgondolkodni, és ha lehet, tanulni belőlük.

Card

A külföldi CS:GO kedvelők számára, magyarok közül csak DeadFox és kolor neve cseng egyedül ismerősként a mostani versenyekről. De magyar ötös sehol. A játék 2012 óta dübörög, jogos a kérdés, hol voltak eddig a magyar csapatok a CS:GO-ból? A nemzetközi áttöréshez magyar csapat legközelebb a 2014-es kölni Major kvaliján volt, ezt a sikert azóta sem sikerült megismételni.

Egy-egy játékos nem lesz képes soha megteremteni egy egész játék profi kultúráját, ahhoz teljes csapatok kellenek. Nemzetközi eredményekkel és külföldi tapasztalatokkal.

Card

Már külföldön is elterjedt a rengeteg forgatás ténye, ezen is ideje lenne változtatni. Nem a gyakori cserékről kellene szólnia a magyar CS-nek, koncentráljunk inkább az eredményekre, és tűnjünk ki azokkal.

Card

Egy svéd játékos saját országát hasonlította össze a magyar mezőnnyel, a CS:GO hagyományainak fényében. Szerinte a svédek fiatalok azért vannak előnyben, mert rengeteg olyan profi akad otthon, akire felnézhetnek. A félprofi játékosok ráadásul rendszeresen együtt is játszanak velük az FPL mintájára létrehozott Swedish Pro League mixekben.

Brollant is itt fedezte fel JW, aki azóta a szemünk előtt vált elismert profivá. Megjárta a nagy svéd csapatokat, jó teljesítményének köszönhetően ma már állandó tagja a svéd profi mezőnynek.

Mivel azonban Magyarországon hiányzik a profi mezőny, akire a feltörekvők felnézhetnének, az egész borul. Hiába vannak tehetséges fiatalok, hiába tudnak együtt játszani a magyarok, mindenki megrekedt a félprofi szinten, egyelőre onnan nincs feljebb.

A Budapest Five indulása most azonban mindebbe változást hozhat.

Ha nekik sikerül az áttörés, akkor elindul a profi mezőny megalapozása, akikre felnézhetnek a feltörekvő játékosok. Külföldön is megismerik a magyar csapatok eredményeit, és nem csak egy-egy nevet ismernek majd a nemzetközi csapatokból. És reméljük sikerül azt is igazolni, hogy nem csak a forgatásról szól itthon a CS:GO csapatok élete, hanem az eredményekről is.

Nehéz teher lesz ez a Budapest Five vállán, de első profi csapatként ezt sajnos nekik kell viselniük.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva