League of Legends

Megjött a várva várt Galio nerf, valamint gyengült még egy mides hős és egy AP tárgy is


Igyekszik kordában tartani néhány elemet a Riot Games.

Ha szoktad követni a League of Legends stream montázsokat készítő Youtube oldalakat, vagy néha bogarászod a nagyobb fórumokat, biztosan több száz Galio “one-shot” pillanatot láthattál az előszezon során. A Riot Games ugyanis úgy gondolta decemberben, hogy azt, amit hónapokkal korábban szanaszét nerfeltek a hősön, most csak úgy visszaadják neki, ráadásul további buffokkal, ugyanis az E képességét is felgyorsították. Tény, elvették az ultijából a sebzéscsökkentés effektet, de kinek kellenek defenzív lehetőségek, ha egy Q képes kitörölni az ellenfél sebzésforrását…?

Nos, biztosan sokan megelégelték, hogy egy-két tárggyal a “zsebében” Galio közel megállíthatatlan, nekik most eljött a Kánaán, a kiadó ugyanis bejelentette, a 9.2-es ciklusban érkezik a Q képességre egy hőn áhított gyengítés! Félreértés ne essék, ezúttal megmarad burst mage-nek, csak egy kicsit élét fogja veszíteni a legfőbb képessége.

Galio – Riot Games

A nerf ugyanis a képesség alapsebzésén fog módosítani, ami véleményünk szerint vállalható, s sokkal inkább már elvárt volt. Jelenleg minden 100 AP-nként további 1.33% maximum életerőnek megfelelő sebzést szenvednek el azok az ellenségek, akiket eltalál Galio a Q képességével. Nos, ezt a százalékos arányt most rendesen lecsapta a Riot, a PBE-n jelenleg már csak 0.66% a további sebzés aránya. Ettől még nem lesz használhatatlan a hős, de legalább kifejezetten OP-nak sem fog minősülni. Mindezek mellett kicsivel több manába is fog kerülni a képesség, de ez nem annyira drasztikus változás, lehetséges, hogy fel se fog tűnni senkinek.

Kassadin – Riot Games

Galio gyengítésével együtt érkezett egy másik mides hősre is változtatás, ezúttal Kassadin is a rövidebbet húzta. Az ő esetében inkább felnagyítják a gyenge pontokat, a hős alap armorja és szintenként kapott armor mennyisége csökkent, ezzel nyomatékosítva, hogy AD karakterek ellen gyengébben kéne teljesítenie. Ez egyébként nem csoda, elvégre egy anti-mage karakterről beszélünk, s jelenleg túlzottan jól megállja a helyét az AD karakterek ellen is.

A két hőst egy tárgy is követte a “nerf-sztrádán”, a Morellonomicon, valamint az egyik alkotó eleme, az Oblivion Orb is veszít egy keveset az erejéből a jövőheti frissítéssel. Mindkét tárgy veszít 5 AP-t, pontosabban az Oblivion Orb miatt a Morello is csak kevesebb AP-ból fog tudni gazdálkodni. Sok mides építi jelenleg a Morellot a velejáró erő miatt, ez a gyengítés pedig talán rávezetheti a közösséget arra, hogy más tárgyakkal is kísérletezzen a játék elején.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva