Counter Strike

“Köszönjük a szurkolást és az utálkozást” – papírforma eredmények az MNEB első játéknapján


Izgalmas mérkőzések pörögtek az első napon!

Tegnap indult a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság CS:GO ligája, 8 csapattal soraiban. Kétszeres körmérkőzéses rendszer van, azaz mindenki játszik mindenkivel 2 meccset, és minden nap 4 meccs megy le egymás után.

A bajnokságot a Budapest Five (DEv, aaron, flash, bodito, bzt) – Nice Gaming (diablo, Camoer, seb1, arbie, C7upIX) találkozója nyitotta Infernón, ami bár szoros lett, végül a BP5 tudta behúzni először a 16 kört. A 16:13-as végeredmény után flash röviden summázta a napot:

“Nem voltunk túl jók, inkonzisztenciát kéne elengedni!”

A következő mérkőzés a REVOLTE (Fleav, gabesson, kolor, gejmzilla, Barcode) – GAMERZONE.gg (gbk, shake, Tishler, Exyste, blaze) összecsapása volt, akik Mirage-on találkozták. Kolorék 12:3-mal zárták CT oldalon az első félidőt, innen lett 16:12 a végeredmény. A GAMERZONE játékosától, gbk-tól idézünk:

“Eléggé csalódott vagyok, mert nyerhető meccs volt. T-ben kezdtünk és borzasztóan játszottunk. Nagyon sok hibánk volt, amiket már meg is beszéltünk és próbáljuk kijavítani. CT-ben elkezdtünk már sokkal higgadtabban játszani, de még így is sok hibánk volt. Szerencsére a retake-eink nagyon jók voltak, így vissza tudtunk jönni a meccsbe, de sajnos ez kevés volt így.”

Az este a HoP eSport (SzarvasMarha, torzsi, Senthry, Tigene, hussar) – PixelFire (vizer, coolio, Hegge, skraddy, ramos) meccsel folytatódott, ismét Infernón. Annyira nem volt szoros, a HoP többnyire kézben tartotta a mapot, 16:7 lett a vége a HoP javára. A csapatkapitány, hussar nyilatkozta:

“A meccs eleje nagyon unlucky volt, illetve CT oldalon voltak megingások, amik szerintem az új versenykörnyezet miatt történtek. A mérkőzés végére kiderült, hogy sokkal jobb mapkontrollal rendelkeztünk, mint a PixelFire. Egy nagy verseny első meccséről van szó, és egyre magabiztosabban fogunk játszani, nem úgy mint az első pár körben. Köszönjük a szurkolást és az utálkozást, hiszen mindkettőből erőt tudunk meríteni. Hajrá HoP!” – kiemelte hussar.

A nap utolsó találkozója a God Is With Us (V1CE, Morlune, NEY, szpeem, boco) – Jöttünk, láttunk, nyertünk (Kyle, FIFI, METAq, Maddog.stYle, dMk), ahol már megint Infernón szálltak harcba egymással. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak, de a CT oldal sokkal jobban ment a győzteseknek. Végül 16:13-ra nyertek Kyle-ék, azért szorosabb lett a találkozó vége, dMk-tól idézünk:

“Sajnos lázasan és betegen játszottam végig az összecsapást, illetve ez volt az első mérkőzésünk ezzel a felállással, ezekből fakadóan jócskán volt hiba a T oldalunkon. Ennek ellenére mindenkinek sikerült higgadtnak maradni és egy abszolút elfogadható eredménnyel fordulni, végül győzedelmeskedni, aminek természetesen örülök.” – mondta nekünk.

A mai nap is folytatódnak a meccsek. Íme az összesített eredmény:

Az első meccsnap után ez az állás! | play.eslgaming.com

Nyitókép: MNEB Facebook, ESL

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva