League of Legends

Ilyenre talán még sosem volt példa! – Irelia brutális nerfet kapott a PBE-n


Még az előszezonban sem láttunk ilyen komoly érvágást.

A “Better nerf Irelia”, talán a League of Legends legrégebbi mémje, ám van egy olyan érzésünk, hogy a legutóbbi PBE frissítésnél talán túlságosan is komolyan vette mindezt a Riot Games.

Ahogy az lenni szokott, érkezett a menetrendszerű PBE frissítés, ami ezúttal tartalmazott egy nerf listát, amit kizárólag Ireliának terveztek. Általában ezek az egyensúly változtatások egyáltalán nem borzolják fel a kedélyeket, egy-két mínusz itt, egy-két plusz ott és mehet mindenki a dolgára. Van mindig néhány nagyobb változtatás, ott el szoktunk kezdeni spekulálni, hogy vajon mindez mennyire fogja befolyásolni a jelenlegi metát, de igazából ezeket is inkább a média nagyítja tovább a találgatással. Ám Irelia szóban forgó változtatásai tényleg hatalmasak, idejét nem tudjuk mikor számolhattunk be ilyen jellegű gyengítésről utoljára!

Irelia – Riot Games

A tesztszerveren bemutatott “próbaváltoztatások” nem csupán egyensúly változtatások, bizonyos esetekben konkrét effekteket vettek el a hőstől, ami eddig ugye alapfelszereltségnek minősült. Az első ilyen effekt, hogy a karakter Q képessége elveszítette a bónusz sebzését a pajzsokra, ez pedig azt jelenti, hogy mostantól nincs olyan hős a játékban, aki határozottan counterelni tudná a pajzsokat. A második effektváltoztatás szintén a Q képességet érinti, elveszítette ugyanis a dupla sebzését a minionokra, ehelyett kapott egy flat sebzésforrást, ami maradjunk annyiban sosem fogja ugyan azt az eredményt hozni, mint “elődje”. Valamint harmadik nekifutásra teljesen ellehetetlenítették a karakter Ultimate képességét, az R ugyanis mostantól már nem fegyverzi le az ellenséges hősöket, szimplán csak sebez és lassít.

Nos, ezek azok a gyengítések, amiket muszáj valamilyen szinten kompenzálni, különben totálisan meg fog borulni a hős. Ezt az alapszabályt ezúttal a Riot Games figyelmen kívül hagyta, egyedül Irelia R képessége kapott egy kis bónusz sebzést a lefegyverzés effekt elvesztése miatt. Minden más maradt úgy ahogy eddig, pontosabban az alapadatok maradtak, a képességek effektjei pedig megszűntek létezni. Ez pedig egy igazán határozott, drasztikus nerfet eredményezett.

Riot Games

A Riot Games úgy tűnik példát statuál Ireliával, a legutóbbi 5 mozgási sebesség nerfet, pedig hivatalosan is a legnagyobb League of Legends mémek csoportjába emelték. Ugyanis most bebizonyították, ha valamit nagyon el akarnak lehetetleníteni, akkor meg tudják oldani!

Az Irelia maineknek maradt a napi ima, a 9.2-es frissítés éles szerverre való vándorlásáig még van idejük arra, hogy elérjék a Riot Games-t és visszavonulót fújassanak velük, ám erre csekély esélyt látunk, el kell fogadni, Irelia sokkal-sokkal gyengébb lesz a jövőben, mint most.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva