Counter Strike

Megérkezett az Nvidia FreeSync támogatás – Így tudod aktiválni a monitorodon!


A FreeSync monitorral rendelkező Nvidia tulajok fellélegezhetnek.

Amikor a CES-en bemutatta az Nvidia, hogy végre ők is beveszik a FreeSync-es monitorokat a kínálatukba, alig hittünk a szemünknek. Mostanra viszont megérkezett a szükséges driver, így bárki kipróbálhatja, hogy működik-e a monitorján a G-Sync kompatibilitás. A hivatalos listáról írtunk korábban, ám szerencsére úgy tűnik, hogy sokkal több monitoron működik, mint azt az Nvidia bejelentette korábban.

A már tesztelt monitorok teljes (nemhivatalos) listáját itt találjátok

Mi ez a FreeSync?

A FreeSync technológia megoldja a processzor és a monitor között felmerülő kommunikációs problémákat, csökkenti a kép szakadozását és szaggatását, hogy a játék gördülékenyen fusson.

Vágjunk neki!

1. lépés:Először is le kell tölteni a legújabb drivert az Nvidia oldaláról, ami elég méretes lett a maga 545 MB-jával. Ha ezzel megvagyunk tegyük fel a drivert, lehetőleg “Tiszta telepítéssel”.

  • (Opcionális:Aki biztosra akar menni, az törölheti nyugodtan az előző driverét a DDU-val, ám aki nem biztos a dolgában, az inkább hanyagolja ezt a lépést.)

2. lépés: Menjünk be az Nvidia beállításaiba (asztalon jobb klikk-> Nvidia Vezérlőpult)

3. lépés: A képen látható menüpontban (3D beállítások kezelése) keressétek meg a Monitor technológiánál a “G-Sync Kompatibilis” lehetőséget.

4. lépés: Ezek után megjelenik a Set up G-Sync a kijelző menüpont alatt, itt is engedélyezni kell a G-Sync kompatibilitást és érdemes a Full Screen (teljes képernyős) módban maradni, így ugyanis kisebb az input lag. Legalul se felejtsük el bepipálni az “Enable settings for the selected display model”-t.

Mindössze ennyi és mindenki élvezheti a Freesync nyújtotta lehetőségeket, persze csak akkor, ha megfelelő monitorral rendelkezik a művelethez.

Jó játékot kívánunk!

Köszönet ReFinek a segítségért!

Ezt olvastad már?

Exkluzív: Kiszivárgott, ennyibe fognak kerülni egyes RTX 2060-asok a magyar nagykereknél

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva