Counter Strike

A mousesports, az OpTic és az ex-Space Soldiers már fixen lemarad a következő Majorról


Sorra hullottak a világsztárok, az EU Minor csoportköre eddig csupa meglepetés.

Az európai Minor első két helyezettje biztosan bejut a 2018-as Katowice Major mezőnyébe, a harmadik pedig az utolsó helyeknek fenntartott kvalifikációs versenyen indulhat. A kiadó helyekért már csak négy csapat maradt versenyben: a Vitality, az ENCE, a North és a Valiance.

Ez viszont azt jelenti, hogy olyan világsztárok maradnak le a Majorról mint oskar, ropz, k0nfig, cajunb vagy Calyx.

A már biztosan kieső csapatok között két világranglista Top20-as együttes is megtalálható. Soraikban összesen 3 olyan játékossal, akik 2018-ban a világ 20 legjobb játékosa közé tartoztak.

mousesports

A világranglista negyedik együttes visszavette soraiba STYKO-t, miután az előző Majoron nagyon nem ment nekik Snax jelenlétében. 0:3-al estek ki, ezért egészen a Minorig csúsztak vissza, ott azonban most ismét felsültek.

Az első meccsen, 16:14-es kiélezett csatában rögtön alsó ágra kerültek a Valiance elleni vereség miatt. Az OpTic ellen javítottak és 2:0-val elkerülték a kiesést, de a decider meccsen megint lemosta őket a Valiance.

OpTic

A több millió forintért összevásárolt dán csapat egyre rosszabb eredményeket produkál az utóbbi időkben. A világranglistán ugyan még beférnek a Top20-ba, de ennél tőlük sokkal többet várna mindenki. Snappi és JUGi anno 350 000 dollárba fájt a csapatnak, de kivásárolták őket. Ahogy megvették cajunb és k0nfig játékjogát is, ezzel pedig egy elég ütős csapatot építettek szinte a semmiből. Az új fiú refrezh nem sokkal a Minor előtt csatlakozott, egyelőre nem hagyott mély nyomot a szurkolókban.

A Vitality elleni nyitómeccset rögtön elbukták 16:8-ra, aztán a már említett mousesports elleni vereség végleg megpecsételte a kiesést.

ex-Space Soldiers

No XANTARES, no party – tartja a régi török mondás, ami ismét beigazolódott. A török sztár kiválása óta ez lett volna az első komoly próbatétel a csapatnak, de képtelenek voltak megugrani a szintet. Eddig is szponzor nélkül szenvedtek a srácok, most hogy már XANTARES sincs és Major sincs, eszméletlenül nehéz dolguk lesz beújítani egy támogatót.

Az ENCE sima 16:8-ra verte őket, aztán 2:0-át kaptak a North-tól is. Ezzel a csoport utolsó helyén végeztek.

Windigo

A balkáni régió kellemes meglepetést okozott a Minoron, szép eredménnyel zárt mindkét csapat. A Valiance tovább is jutott, és a Windigo bár kiesett, szégyenkezni nincs okuk. Már az is csoda, hogy a világranglista 33. helyezettjeként a Minor főtáblájára jutottak, egyetlen lépésre a Majortól.

A nyitómeccsen hatalmas meglepetésre 16:6-ra verték a North csapatát, az ENCE elleni vereség után jöhetett a visszavágó. A Bo3-as csata kiegyenlített meccset hozott, 1:1 után Dust2 volt a mindent eldöntő map. A szünetben még 8:7-es előnyben volt a bolgár csapat, de végül 13:16-ra kikaptak és búcsúztak a Minortól.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva