Counter Strike

Budapest Five vs. HoP – magyar rangadó az ESEA Advanced hétfői játéknapján


Az MNEB csoportkörében még sokára kerülnek csak össze, de a nemzetközi porondon már most összecsap az ország két kedvenc csapata.

Ha meg kellene nevezni azt a két magyar csapatot, akik leginkább a hazai figyelem középpontjában állnak, azt hiszem mindenki a Budapest Five és a HoP neveit mondaná.

A Budapest Five projekt, egyfajta pozitív “derült égből villámcsapás” módjára érte a magyar közösséget. Profi játékosok, akik komoly fizetést kapnak azért, hogy napi 8 órát CS:GO-zzanak! Ráadásul olyan nevekkel, mint flash, DEv? A kezdeményezés egyből lelkes támogatókra és persze hitetlenkedő haterekre osztotta a hazai esportélet szerelmeseit. Az első eredmények ráadásul igazán biztatóak Európa elit csapatai ellen.

 

A HoP, vagyis az egykori Hyperion csapata más szempontból érdekes, de nem kevésbé megosztó együttes. Rájuk a korábban csalással lebukott játékosok személye miatt figyel oda mindenki kiemelt módon. Hussar és torzsi korábbi vétségüket igyekeznek jóvá tenni, és tényleg szép eredményeket szállítanak a magyar CS:GO-nak. A közösség egyik fele örül neki, és maximálisan támogatják őket, a másik ezzel szemben nem is érti, miért vannak még mindig a scene-ben?

 

Természetesen mind a két csapat ott van az MNEB nyolc fős csoportkörében, egymással azonban csak hetek múlva csapnak össze.

A nemzetközi mezőnyben is elismert ESEA Advanced kupában azonban hétfő este lejátsszák első egymás elleni tétmeccsüket!

Erről a magyar rangadóról kár lenne lemaradni, hétfő (január 21.) este 20 órától a meccset élő magyar kommentár mellett élvezhetitek a Gamer.hu Twitch csatornáján!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva