Fifa

Rengeteg kifosztott account az orosz hacker botrány miatt – Így védheted meg EA profilodat


Orosz hackerek áltak rá a profilok kizsigerelésére, érdemes odafigyelni a biztonságra!

Egyre sűrűbben olvasni az interneten, hogy orosz hackerek eltulajdonítják a játékosok EA profiljait, kifosztják a Ultimate Team csapatukat, majd mikor market bannos lesz az account, szépen, mint ha mi sem történt volna, tovább állnak.

Már több ízben beszéltünk róla, hogy mennyire fontos az online életünk védelme, nemrégiben is egy több millió e-mail címet tartalmazó szivárgás történt, erről itt olvashattok:

Több millió fiók jelszavát törték fel a hackerek – Így tudod megnézni, hogy a tied köztük van-e!

Persze a FIFA világa sem maradhat érintetlen. Sajnos egyre többször olvasni az interneten, hogy orosz csalók teszik tönkre az esetenként sok pénzbe és időbe kerülő UT csapatokat.

A legnagyobb probléma, hogy az EA felszínes támogatása sajnos nem tud (vagy akar) a játékosok segítségére lenni, így ha elveszik a profilunk, rendkívül erőszakosnak és akaratosnak kell lennünk, hogy olyan emberhez jusson el az ügyünk, aki tényleg tud tenni valamit az ügyünk érdekében.

A jobbik eset, ha visszaállítják az accountot a hackelést megelőző állapotra, szerencsére már láttunk erre is példát, de…

…olyat is hallani, hogy egyes sértett játékosok akár 21 napja is párbajozhatnak az EA-vel, eddig mindhiába.

Card

Itt például arra panaszkodik a játékos, hogy még a twitteren aktív Zaro és Corsey-t is próbálta utolérni, de látszólag teljesen figyelmen kívül hagyják az ügyét.

Mit tehetünk?

Először is, ha már kaptatok olyan emailt (pláne ha nem az általatok használt nyelven!), melyben a belépéshez szükséges kód szerepelt, és nem ti kezdeményeztétek, AZONNAL váltsatok jelszót, ez elengedhetetlen.

Érdemes lecsekkolni az e-mail címeteket és a jelszavatokat, hogy szerepel-e a feltört adatok listáján, ezt ITT tudjátok megtenni. Ha igen, ugyan az igaz mint korábban, AZONNALI jelszó váltás. Ha már rendelkeznek (akár már nem használt kóddal) a hackerek, és az e-mail címedet is tudják, végtelen oldalon megpróbálhatják a kombinációt.

A következő lépés a 2FA, azaz a kétfaktoros azonosítás engedélyezése. Erre több lehetőségetek is van. Az első a telefonszámos, a második az e-mail címes, és a harmadik, talán legbiztonságosabb, a hitelesítő alkalmazásos. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashattok.

Ti találkoztatok már hasonló próbálkozással? Esetleg sikerrel is járt a csaló? Írjátok meg kommentben tapasztalataitokat, és ne feledjétek, vigyázzatok a profiljaitokra!

Ezt olvastad már?

Elég kínos így kiadni a Future Stars lapokat

Magyar Xbox közösség: mindent a kedvenc konzolodról. Hasznos infók, tanácsok, adás-vétel, humor, dühöngő! Csatlakozz ITT

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva