Hearthstone

“Nem akarom, hogy csalónak tartsanak” – Apxvoid lebukott, kizárták a hétvégi versenyről


Az ismert Hearthstone-os elismerte, hogy hibázott.

Az amerikai regionális Hearthstone selejtező, az Americas Winter Playoffs ugyan vasárnap már véget ért, egy nappal a verseny után mégis érkeztek friss fejlemények, a Blizzard ugyanis hétfő este váratlanul bejelentette, hogy Apxvoid utólagos kizárást kapott a tornáról, amiért megsértette a szabályzatot.

A Blizzard nem részletezte, mi történt, csupán annyit árultak el, hogy a szabálykönyv 7.11a pontját sértette meg a Mage-specialistaként ismert streamer és versenyjátékos. Hamar megindultak azonban a pletykák, miszerint Apxvoid a játékbeli chatet próbálta információszerzésre használni.

Pár órája maga a játékos is tiszta vizet öntött a pohárba. Egy hosszú üzenetben fejtette ki, hogy mi is történt pontosan.

  • A svájci rendszerű szakasz utolsó körében az övét választották az egyik side-meccsnek. Emiatt kicsit várniuk kellett a kezdésre.
  • A mellette ülő játékos is hasonló cipőben járt, és mivel a várakozás közben egyre idegesebben agyalt a várható matchupokon, ezért úgy döntött, megpróbál egy kis segítséget szerezni tőle.
  • Mivel senkit nem akart megzavarni, ezért beírta a játékbeli chatbe (ahol az adminnal tud kommunikálni), hogy “a Warrior matchupban szerinted a hard fatigue-re kell rámenni?”, és otthagyta a képernyőn, remélve, hogy a másik játékos meglátja és reagál valamit.
  • Ekkor még annyira a meccsre fókuszált, hogy nem is tudatosult benne, hogy ezzel a húzással megsérti a szabályzatot.
  • Mivel a játék pár másodperc múlva elkezdődött, ezért letette a chat ablakot, magát az üzenetet azonban nem törölte ki. Végül pont emiatt bukott le, az első meccs után ugyanis, amikor el akarta küldeni az adminnak a class választását, véletlenül elküldte az előző üzenetet is.

Akkor persze már nem számított az üzenet, hiszen előnyt már biztosan nem szerezhetett volna belőle, ettől függetlenül azonban megsértette a szabályzatot, így járt a kizárás.

Apxvoid abszolút beismeri a hibáját és roppantul csalódott. Jelenleg nem is nagyon tudja, hogyan tovább:

“A nap további része szörnyű volt, soha nem voltam még ennyire csalódott, zavart és dühös saját magamra. Nem igazán tudom, hogy mi lesz ezután. Egy részem szeretné folytatni a versenyzést és a streamelést, hogy helyrehozzam mindezt. A másik részem viszont inkább elmenekülne a Hearthstone-tól és vissza se nézne, mert a legkevésbé sem szeretném, hogy csalónak tartsanak. […] Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akinek csalódást okoztam, és remélem, valahogy képes leszek ezt jóvátenni a jövőben.”

A kanadai játékos felelőssége megkérdőjelezhetetlen az ügyben. Ugyanakkor ez egy újabb olyan eset, ahol joggal kerül a kritikák kereszttüzébe a Blizzard is: miért nincs még mindig tournament kliens a Hearthstone-hoz?

(A borítókép csak illusztráció)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva