Fifa

16 évesen minden idők legfiatalabb FIFA-bajnoka lett DullenMIKE


Lezajlott a bukaresti FUT Champions Cup verseny.

Múlt hétvégén került sor a FIFA 19 Global Series legutóbbi versenyére: a FUT Champions Cup januári felvonását Bukarestben tartották, összesen 64 játékos részvételével.

A svájci rendszerű első szakasz után az egyes platformok 16-16 legjobbja egyenes kieséses formában folytatta tovább a versenyt. A két legnagyobb név közül a világbajnoki címvédő Msdossary ezúttal nem jutott el idáig, F2Tekkz azonban egészen az Xbox One platform-elődöntőig küzdötte el magát. Itt azonban jött a torna legnagyobb meglepetése, Nraseck ugyanis legyőzte őt, így ő ment tovább a platformdöntőbe, ahol a mindössze 16 éves DullenMIKE volt az ellenfele. Az Xbox One finálét végül az ifjú titán nyerte, aki így továbbjutott a nagydöntőbe, ahol a PS4-es ág legjobbja, Hasoo várta őt. Ez egyben azt is jelentette, hogy német házi döntőt rendeznek Bukarestben, ami azért is nagy szó, mert ebből az országból még soha nem nyert senki nagy FIFA-tornát.

A döntőben végül DullenMIKE bizonyult jobbnak, így ő lett a januári FUT Champions Cup bajnoka, emellett pedig egy új rekordot is felállított.

Ő lett minden idők legfiatalabb FUT Champions Cup győztese.

Joggal hihettük azt, hogy ez a rekord örökké F2Tekkz nevéhez fog fűződni, aki szintén 16 évesen robbant be a profi FIFA-szcénába éppen egy éve. DullenMIKE azonban most még nála is fiatalabban lett bajnok – a dicsőség mellett az 50 ezer dolláros fődíj is az ő zsebében landolt.

A fiatal német játékos legemlékezetesebb megmozdulása egyébként az Xbox-os elődöntőben történt, amikor is elképesztően nagy gólt szerzett egy olyan játékossal, akinek a felbukkanása mindenképpen meglepőnek számított. Íme a csereként beállt In-Form Nakajima pazar találata.

A következő FUT Champions Cup tornát egy hónap múlva, február 22-én rendezik majd az Egyesült Államokban, Atlantában.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva