Gaming

Még mindig a PC a fejlesztők kedvenc platformja!


Hiába növekszik a telefonos piac, a PC a fejlesztők kedvence és csak növekszik az arány!

A GDC-n készült felmérés szerint, melyben közel 4000 fejlesztő lett megkérdezve, még mindig a PC a legnépszerűbb platform, sőt, az arány egyre csak növekszik. Ez ellen még a telefonos piac feltörése sem tud semmit tenni.

A válaszok alapján a fejlesztők 56%-nak jelent meg a legutóbbi játéka PC-re. Ez a szám most először volt 50% fölött. A második legnépszerűbb platform a telefon / tablet piac, itt 38%-ban vannak jelen a legújabb címek.

Amikor a következő megjelenésről lettek kérdezve, szintén a PC nyert, 62%-al. A konzolok között a Play Station 4 a legnépszerűbb, ide a megkérdezett fejlesztők 32%-a szavazott. Természetesen itt is a telefonok jöttek be másodikként 35%-al.

A “melyik platform a legizgalmasabb egy fejlesztőnek” szavazásnál is a PC diadalmaskodott, a fejlesztők 60%-a szavazott ide, második a Nintendo Switch 45%-al.

További izgalmas téma, hogy mit gondolnak a fejlesztők a kiadási lehetőségekről PC-n.

A szavazatok 32% szerint nem indokolt a Steam 30%-os részesedése, összesen 6% tartja elfogadhatónak, míg 17 “talán” elfogadhatónak tartja a Steam költségét.

Egyébként a Steam még mindig (nem meglepő módon) a legnépszerűbb platform, ha választani kell, hogy hol jelenjen meg a játék, a fejlesztők közel 50%-a vélekedik így. A direkt eladás 26%-ot ért el, látszik, hogy a saját weboldalon való értékesítés még nem igazán terjedt el a fejlesztők körében.

A teljes jelentés ingyen elérhető, ha valakit érdekel, ide kattintva beszerezheti.

Ezt olvastad már?

“Kevés szülő érti ezt az egészet” – Mi is az esport valójában?

Magyar Xbox közösség: mindent a kedvenc konzolodról. Hasznos infók, tanácsok, adás-vétel, humor, dühöngő! Csatlakozz ITT

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva