Counter Strike

“Remélem nerfelik még a Major előtt” – a profik elkezdtek sírni az AUG miatt


Mivel korábban senki sem használta, nem derült ki mennyire erős. Mostanra azonban már hihetetlen népszerű lett.

A Valve egy hirtelen jött ötlettől vezérelve 2018 októberében 3150-re csökkentette az AUG árát. Az eddig drágának számító rifle hirtelen az M4-es szintjére csökkent, vagyis simán megfizethetővé vált.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2019 első LAN versenyén szinte pont ugyanannyi AUG kill történt, mint M4A1 vagy AWP kill:

Az egész versenyt megnyerő Liquid például tudatosan erre a fegyverre gyakorolt. Egyes CT körökben mindenki csak ilyet vett.

Nem mindenki örül persze az AUG hirtelen jött népszerűségének. Van aki csak szimplán noob fegyvernek tartja…

… de van aki már a nerfelés miatt sír.

Shox egyébként nem csak a levegőbe beszél, részletesebben is kifejtette, miért tartja brokennek az AUG-ot:

“Mivel korábban túl drága volt és senki sem használta, nem derült ki, mennyire OP fegyver. 2001 óta játszó profiként egyszerűen rossz látni, hogy az AUG-ból profi fegyvert csináltak. A versenyszerű CS sosem az ilyen típusú fegyverekről szólt. Küzdeni fogunk érte, hogy a CS továbbra is a legjobb játék legyen.”

Mit kellene tehát csinálni? Elkezdeni nerfelni a sebzést, a zoom méretét, az armor penetration értéket vagy a tüzelési sebességet? Az egykori Source profi, ma már kommentátorként dolgozó HenryG más megoldással élne. Egyet ért abban, hogy az AUG nincs rendben, és “nerfelési” javaslata határozottan megfontolandó:

“Simán vissza kellene állítani az eredeti árára, és minden jó lenne. Most már mindenki kipróbálta, tudják mennyire erős, így azt is tudják, hogy megéri a drágább vételárat. Aki ezt akarja használni, fizessen érte többet az M4-nél.”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva