Hearthstone

Miért pont ezek? Íme a hivatalos indoklások a nerfek mellé


Újabb gyengítések jönnek a Hearthstone-ba néhány nap múlva.

A Blizzard csütörtök este váratlanul bejelentette, hogy a decemberi nerfcsomag után hamarosan újabb kártyákat fog gyengíteni a Hearthstone-ban. A február 5-én érkező nerfek összesen 5 kártyát érintenek majd: a Cold Bloodot, a Flametongue Totemet, az Equality-t, a Hunter’s Markot és a Lesser Emerald Spellstone-t. Hogy miért pont ezekre esett a választás? Íme a hivatalos indoklások!

“Szerintünk a Hearthstone akkor a legszórakoztatóbb, ha a stratégiák folyamatosan változnak. Amikor új kártyák jelennek meg, akkor az a célunk, hogy a régebbi deckek új elemeket kapjanak, illetve hogy teljesen új koncepciók is előjöjjenek. Amikor a Basic és Classic kártyák annyira hatékonyak (bármi is jön szembe), hogy mindig ugyanazok a deckek számítanak életképesnek, akkor elég nehéz elérni ezt a célt.”

“Ahogy korábban már említettük, ezek a lapok problémássá tudnak válni akkor, ha minden más stratégiát kevésbé érdekessé tesznek. Ugynakkor ez nem jelenti azt, hogy a Basic és Classic kártyáknak nem szabad erősnek lenniük. Fontos, hogy legyenek olyan lapok is az alap készletben, amik több szituációban és paklitípusban is hasznosak tudnak lenni.”

“Azért változtattuk meg végül ezeket a kártyákat, mert túlságosan is dominánsak voltak, függetlenül attól, hogy milyen stratégiák voltak népszerűek vagy milyen lapokat használtak melléjük. Amikor egy Basic vagy Classic lap ennyire kihagyhatatlanná válik, akkor szűkíti a pakliépítési lehetőségeket, csökkentve ezzel a deckek változatosságát.”

“A soron következő változtatások célja az, hogy a szóban forgó kártyák “kötelező” helyett inkább olyan lapok legyenek, amik bizonyos stratégiák mellé illeszkednek jól, és az erre fókuszáló deckekben tudják megmutatni igazán az erejüket.”

A legtöbb kritikát az Equality gyengítése kapta – leginkább azért, mert a 2 manáról 4 manáról módosítás azt sugallja, hogy a páros-páratlan mechanika jelentős probléma, és talán a Baku/Genn párossal (is) kellett volna kezdeni valamit. Dean “Iksar” Ayala dizájner szerint azonban erről szó sincs.

“Az, hogy az Equality végül nem 3 mana lett, teljesen független attól, hogy létezik az Odd Paladin. Azok a Classic és Basic lapok, amik annyira erősek, hogy minden deckben ott vannak minden kiegészítőnél, teljesen szembemennek azzal a céllal, hogy a kiegészítők utáni meta frissnek és újnak érződjön. A tesztelés alapján a 3 manás Equality ezt a problémát nem oldotta volna meg. A 4 manára növelés elég húzósnak tűnt nekünk, de ki akartuk tesztelni mind a mostani, mind a jövőbeli környezetben. Ezen meccsek alapján pedig végül úgy éreztük, hogy 4 manáért továbbra is reális opció lesz a kontroll deckek számára, az agresszív paklikba viszont jóval kevésbé. Ez az az ideális helyzet, amit minden kártyánál szeretnénk elérni, ezért végül a 4 manánál maradtunk.”

Az egyetlen nem Basic / Classic lap, ami változik az Emerald Spellstone – nézzük, mit mondott ennek kapcsán a Blizzard.

“Azt szeretnénk, ha az Emerald Spellstone egy hatékony fenyegetés lenne a közép- és a végjátékban, ezért egy manával megnöveljük a költségét, hogy a korai játékot ne befolyásolja, mint egy agresszív tempó opció. Ezzel és a Hunter’s Mark gyengítésével enyhíteni szeretnénk a Hunter dominanciáját, miközben azért a jövőben is használhatóak maradnak a lapok.”

Iksar itt is fűzött némi személyes kommentárt a dolgokhoz.

“Amikor változnak a lapok, az kevésbé szól az aktuális környezetről, és sokkal inkább arról, hogy milyen lesz a Hearthstone a változtatások után. Ha statisztikailag közelítjük, akkor a Secret Hunter a legerősebb deck volt a játékban és egyben majdnem a legnépszerűbb is. Úgy éreztük, hogy hosszú távon nincs komolyabb negatív hatása, ha megváltoztatunk egy kártyát, ami köré építeni kell és a Wildban jó eséllyel úgyis egyre erősebb lesz idővel, miközben ezzel ki tudjuk védeni azt, hogy a Secret Hunter még inkább kiemelkedjen a mezőnyből.”

A fenti változások tehát a jövő héten, február 5-én lépnek majd érvénybe.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva