League of Legends

Ezt a meccset érdemes megnézni! – Csacsiék a G2-val csaptak össze a harmadik hét második játéknapján


Igazán fordulatos meccset láthattak a nézők.

Csacsi új csapatával közepesen kezdte a szezont, az első öt meccsükből hármat megnyertek, kettőt viszont elveszítettek. A hatodik játékuk pedig egy igazán nagy tesztnek bizonyult, a G2 csapatával csaptak össze, Európa veretlen szupercsapatával.

Érdekes drafttal készültek a G2 ellen, az alsó ösvényre ugyanis rendhagyó módon nem egy lövészt választottak Perkz Lucian-je ellen, hanem egy mage-et, Viktort. Caps LeBlanc-ját okosan megfojtották az ösvény fázisra egy Ryze-zal, viszont Csacsit a csapat kellemetlen helyzetbe, egy nehéz Jayce kontra Shen ösvénybe pakolta. Szerencsére Xerxe többször is fellátogatott a Shennel játszó Csacsihoz, így Wunder nem tudta snowballba fordítani előnyét, sőt még killt is sikerült szereznie a Csacsi – Xerxe párosnak.

Ugyan killekben a Spyce, aranyban a G2 vezetett a 15. percig, ugyanis farmban mind topon, mind pedig boton jobban teljesített a “szupercsapat”. Ekkor viszont beérett a makró játék és egy rövid időre a Splyce vezetett.

Sajnos ezt az előnyt nem sikerült növelniük Csacsiéknak, 5 percen belül el is veszítették mind a kill, mind pedig a gold előnyt, a G2 pedig újból néhány száz arannyal átvette a vezetést, valamint több tornyot is leszedtek ez idő tájt.

A két csapat oda-vissza adogatta egymásnak az előnyt, mikor is a 21. perc környékén egy hosszabb csapatharc után a G2 ki nem Ace-elte Csacsiékat, ami a találkozó folyamán először, több ezer arany előnyt hozott az európai szupercsapatnak.

Ezután a G2 kiépítette a kellő rálátást a pályára, s elkezdték szépen megfojtani a Splyce makróját. A 26. percben úgy tűnt a G2 lezárhatja a találkozót, a Spyce-ot ugyanis belecsalták a felső ösvényen egy olyan csapatharcba, ami végzetesnek tűnt az elején. Csacsi viszont megmentette csapatát, kiváló fókusszal, több kulcsfontosságú killel kivette a szelet a G2 vitorlájából.

Olyannyira, hogy a következő csapatharcot a Splyce nyerte, így újból sikerült aranyban megközelíteni a G2 csapatát, s megint nyitottá vált a találkozó. Ennyire eddig még csak az Excel Esports tudta megszorongatni Caps-éket.

Ugyan újabb csapatharcot veszített később a Splyce, viszont kiválóan használták ki Csacsiék, hogy a G2 visszavonult aranyat költeni és gyógyulni, ekkor ugyanis gyorsan szereztek egy Infernal Dragont, valamint egy Baron buffot is.

Az igazán agresszív G2 játékstílus ellen viszont ez sem volt elég, a bravúr küszöbén botlottak Vizicsacsiék, a szupercsapat pedig folytatta veretlenségi szériáját. A 40. percig húzta a Splyce, végül Baron buff ide vagy oda, ledőlt a Nexus és a Splyce megszerezte a 2019-es szezonban a harmadik vereségét is.

Mindenképpen érdemes újranézni a mérkőzést, igazán izgalmas és fordulatos játékot játszottak Csacsiék. Összesen 42 kill történt a találkozó során, ám sajnos a végén Perkz-ék örülhettek.

Bravó Csacsi, hatalmasat küzdöttetek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva