Hearthstone

A Blizzard is elismerte, hogy baj van Bakuval és Genn-nel – még több nerf jöhet


Peter Whalen sokakat érdeklő témákban szólalt meg a The Angry Chicken legújabb adásában.

Meglehetősen izgalmasra sikeredett a The Angry Chicken 300. adása a Hearthstone-rajongók számára, a beszélgetésben részt vett ugyanis az egyik vezető dizájner, Peter Whalen is, és ha már így alakult, néhány aktuális és érzékeny témát is érintettek.

A friss nerfek közvetlenül nem érintették a mostani Hearthstone metát leginkább befolyásoló párost, a Baku the Mooneatert és a Genn Greymane-t, így hát joggal merült fel a kérdés: mi a helyzet a páros-páratlan mechanikával? Nézzük, mit válaszolt Whalen!

“Sokat beszéltünk arról, hogy mi lenne a helyes lépés Genn és Baku kapcsán. Mindkettő nagyon-nagyon erős kártya, melyek rengeteg fajta deckben szerepelnek, ami egy jó dolog, hiszen azt szeretnénk, ha a kiegészítőben megjelenő lapok ilyenek lennének. Ugyanakkor olyan mértékben határozzák meg a metát jelenleg, ami nem mondható igazán egészségesnek.”

“Már jó ideje ezek a lapok a legjobbak azokban a class-okban, ahol játsszák őket, és a kapcsolódó deckek is ott vannak a legjobbak között a mostani metában. Emiatt vizsgáljuk, hogy mi lenne a helyes lépés. A mostani frissítésben nem fognak változni, más lapokat módosítunk – köztük olyanokat, amiket a Genn és Baku paklik is használnak. Ugyanakkor vizsgálni fogjuk a két lapot a következő hetekben-hónapokban.

És hogy mi lenne a jó irány? Ezt még a Blizzardnál sem döntötték el.

“Minden olyan módosítást megvizsgáltunk már, amit a közösség is javasolt már. Minden visszajelzést olvasunk – sok irány létezik, de egyik sem tűnik kellően kielégítőnek. Nehéz nerfelni ezeket a lapokat. Itt nem működik, ha növeled Genn költségét vagy csökkented a statjait. Trükkös helyzet ez.”

A Rastakhan’s Rumble megjelenése után már a második nerfcsomag érkezik majd február 5-én, ehhez hasonlóra pedig korábban soha nem volt még példa. Ennek kapcsán Whalen elmondta, hogy szándékosan kísérleteznek az eddiginél sűrűbb nerfekkel, kíváncsiak ugyanis arra, miként reagálnak erre a játékosok. Magán a programon is változtattak annak érdekében, hogy sokkal könnyebb legyen változtatni és ne legyen szükség annyi patch-re.

Lényeg a lényeg: a Blizzard is tisztában van azzal, hogy a mostani Genn / Baku szituáció nem éppen ideális, és egyáltalán nem riadnak vissza attól, ha az eddiginél sűrűbben kell balansz frissítésekkel jelentkezni. Kíváncsian várjuk, mi lesz a történet folytatása!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva