Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (3. rész – Mage)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, amelyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Mage

A Mage jelenleg népszerűségben és erősségben is a középmezőnyben helyezkedik el a class-ok rangsorában, és bár a rotációval egyértelműen gyengülni fog Jaina (különösen egyes paklitípusok), a rotáció talán egy új lehetőséget biztosíthat a class számára arra, hogy újból felérhessen a legjobbak közé. Az azonban biztos, hogy az esetleges babérokat nem a Big Spell Mage fogja learatni, hiszen ez a deck biztosan megszűnik a Dragon’s Fury, a Raven Familiar és a Dragoncaller Alanna kirotálásával. De az Arcane Artificer, a Meteor, a Sindragosa és a Frost Lich Jaina is azon kártyák közé tartoznak, melyek elsősorban ebben a verzióban alkottak nagyot.

Hiába kapott pár erős lapot a Rastakhan’s Rumble-ben, elég komoly esély van arra (hacsak nem kap gigantikus utánpótlást), hogy az Elemental Mage is búcsút int a Standard módnak. A Neutral elementálok és a már említett Hero mellett a Pyros, a Steam Surger, a Shimmering Tempest és a Leyline Manipulator is kirotál, ami egy olyan mennyiség, amit szinte lehetetlen egy kiegészítőben pótolni.

Mindenképpen szót kell még ejteni néhány univerzális lapról, melyek szintén komoly űrt hagynak majd maguk mögött. Ott van például az Arcanologist és az elmúlt bő egy év legjobb Mage Secretje, az Explosive Runes. De a főleg tempo deckekben szép karriert befutó Primordial Glyph és Aluneth is leköszön a rotációval.

Melyik pakli maradhat életképes a rotáció után?

Hogy miben bízhat a Mage a rotáció után? Leginkább az Odd verzióban, ami igazán most virágozhat majd ki – különösen az agresszívabb verzió, hiszen ez nagyon kevés lapot veszít majd csak. A class “örökzöld” sztárjai miatt (Fireball, Frostbolt, Arcane Intellect, Sorcerer’s Apprentice, Kirin Tor Mage) emellett sosem lehet kizárni valamiféle Tempo Mage visszatérését, de ez persze nagyban függ az új kiegészítőtől is.

A cikksorozat következő részében a kirotáló Paladin lapokat vesszük majd szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva