Hearthstone

Nerf? Nézőpont kérdése – az Even Hunter lehet az egyik legnagyobb nyertes


Új utakat nyit meg a Spellstone gyengítése az Even Hunter számára.

Február 5-én, vagyis holnap lépnek érvénybe a legfrissebb Hearthstone nerfek, melyek közül – legalábbis rövid távon – a legfontosabb az Emerald Spellstone drágulása lesz. És bár papíron egyértelműnek tűnik a gyengítés, Genn és Baku megjelenése óta jól tudjuk, hogy az 1 manás differencia teljesen új utakat nyithat meg a páros-páratlan mechanika miatt. Könnyen lehet, hogy most is valami hasonlónak lehetünk majd szemtanúi.

Hogy mi lesz a Spell és Secret Hunterekkel a nerfek után, azt jelenleg még nehéz megmondani, hiszen senkinek sincsenek még gyakorlati tapasztalatai a 6 manás Spellstone-nal. Egy totálisan off-metának számító Hunter deck, az Even Hunter számára azonban óriási lehetőséget tartogat ez a változás, hiszen a Secretek mellett most már ez a brutálisan erős lénytermelés is elérhetővé válik számára – még ha kicsit gyengébb formában is. Az 1 manáért 2-t sebző Hero Power mellé egy nagyon agresszív összeállítás passzol leginkább, így jó eséllyel a minél több direkt sebzésre lesz érdemes rámenni.

AAECAR8EhtMCy+wCzfQCm4UDDccDyQTZB53MAt3SAuPSAuD1AuL1Au/1Apj7Aqj7Arz8AomAAwA=

A páros lapok közül eléggé adja magát a Crackling Razormaw, Scavenging Hyena, Houndmaster, Savannah Highmane vonal, könnyen lehet azonban, hogy sokkal inkább a Goblin Bombokra és a Mech-szinergiákra építő változat lesz a nyerő. Ennek leginkább az az oka, hogy a páros lapok között nincs érdemi laphúzás (leginkább a Midrange Huntert is új szintre emelő Master’s Call hiányzik), így ha az ellenfél képes kontrollálni a boardot az első körökben, akkor szinte esélytelen, hogy teljesen kiürülve be tudjuk vinni a halálos sebet. A Deathrattle-re kiosztott apró, de garantált sebzések viszont – a folyamatos Hero Power pinggel kiegészítve – lassan, de biztosan elvihetnek minket a 0 HP-t jelentő célvonalig.

A bombáknak számos felhasználási módja lehet. A legjobb, ha Magnetic lapokat használunk melléjük, hiszen az ellenfél alapvetően nem akarja majd őket leszedni, de buffolhatjuk őket a Fireworks Tech vagy a Dire Wolf Alpha segítségével is. Hasznos adalék emellett a Mossy Horror is, amely nemcsak az ellenfél zavaró lényeit tudja eltávolítani, de egyben kivégzésként is funkcionálhat, ha kint van már 4-5 Goblin Bomb a térfelünkön.

Nagy segítség a pakli számára, hogy a Hunter mindkét Hero lapja elérhető Genn mellett. Deathstalker Rexxar a sok apró pinggel önmagában megnyerhetetlen matchupokat (pl. Warrior) segíthet új mederbe terelni, Zul’jin pedig a két Spellstone után egy harmadik “újratöltés” tud lenni a boardot illetően, ráadásul úgy, hogy még a Hero Power sebzéséből eredő nyomásról sem kell lemondanunk.

Hogy elég jó lesz-e a pakli a gyakorlatban? Nyilván előre ezt lehetetlen megmondani, hiszen nagyban függ attól is, hogy összességében merre mozdul majd a meta a nerfek után. Az azonban biztosra vehető, hogy sokan fognak ezzel próbálkozni holnaptól, úgyhogy ne lepődjetek majd meg azon, ha szembejön majd a Genn + Hunter páros.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva