Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (4. rész – Paladin)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, amelyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Paladin

A Paladin paklikat jelenleg két kategóriára lehet bontani: vannak a boardcentrikus deckek, melyek az Odd/Even mechanikára építenek, és vannak a kombópaklik, mint az Exodia és a Holy Wrath változatok – nos, a rotáció egyértelműen utóbbiakat fogja érzékenyebben érinteni. A lovasos OTK-nak például egészen biztosan búcsút inthetünk, hiszen az Uther of the Ebon Blade elhagyja a Standard módot. Ugyanakkor a Holy Wrath verzió is egyértelműen gyengül, hiszen az Uther mellett laphúzást (Potion of Heroism) és védelmet (Righteous Protector) is veszít (utóbbival a Crystology is gyengül) – némi átalakítással és még több gyógyulással ettől függetlenül még működőképes maradhat a deck.

Az Odd verzió a már említett Protector mellett leginkább a Lost in the Jungle, a Vinecleaver és az Unidentified Maul távozását fogja megérezni, a brutális hősképesség mellett azonban ez még bőven túlélhető. Az Even változat esetében pedig a Spikeridged Steed és a Sunkeeper Tarim lesznek a legjelentősebb kirotáló kártyák.

Az univerzális lapok közül mindenképpen szót kell még ejteni a Call to Arms-ról és a Hydrologistról, melyek az újonnan erőre kapó Secret verziónak voltak fontos elemei. De a Lynessa Sunsorrow is egy olyan kártya, ami bőven bizonyított – leginkább a Steeddel párban.

Melyik pakli maradhat életképes a rotáció után?

Ahogy érintőlegesen már említettük, az Odd és Even verziók a kirotáló lapok ellenére is erősek maradhatnak a nagyon erős hősképességek miatt. Emellett a Shirvallah + Holy Wrath kombót sem kell teljesen leírni, hiszen hiába volt fontos eleme eddig a decknek Uther, azért nélküle sem elképzelhetetlen a koncepció. Igaz, itt az Equality nerf is egy fontos gyengülési faktor lesz – meglátjuk, mennyire bírja majd el mindezt a pakli.

A cikksorozat következő részében a kirotáló Priest lapokat vesszük majd szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva