Fortnite

Minden oké Epic Games?! – Játékhibát okozhat, ha magas FPS számon játszunk


A szóban forgó bug kizárólag a PC játékosokat érinti, de nekik komoly teljesítménybeli visszaesést tud okozni.

A konzolokon (PS4, Xbox) az FPS fixen 60-ra van korlátolva. Ez az egyik oka annak, hogy a profik inkább a PC felé húznak, ugyanis ott a gépek minőségétől függően a határ a csillagos ég.

Sokszor előkerül a téma: “Pontosan melyik beállítás a megfelelő?” Nos, ízlések és pofonok, de a legtöbben az “uncapped” opciót preferálják, azt a beállítást, amely szabadon engedi az FPS-t a gépünk erejének határain belül. Ez lényegében megszüntetheti a mikrolaggokat a játékban. Ezt akkor is érdemes eszközölni, ha a monitorunk csak 60, vagy 120 FPS-t bír.

Legalábbis egészen eddig ez volt az általános vélemény, most viszont sorra derülnek ki olyan játékhibák, amiket az FPS-ünk okoz. Igen, a Fortnite azon kevés játékok egyike, ahol minél több FPS-ünk van, annál több a probléma. Legutóbb Bumpaah szaladt bele egy kellemetlen hibába, az Uncapped FPS a karakterének véletlenszerű elfáradást okozott. A játékban van egy “Jump Fatigue” játékmechanika, ami meggátolja a játékosokat attól, hogy folyamatosan ugráljanak a karakterükkel. Minél sűrűbben ugrálunk, annál jobban elfárad a karakter és annál kisebbeket ugrik. A szóban forgó hiba ezt idézi elő, csak sokkal gyorsabban, mint normál esetben kellene.

 

FPS AFFECTS JUMP FATIGUE: Warning for anyone playing on unlimited frame rate! from r/FortniteCompetitive

A videóban Bumpaah bemutatja a “végtelen” FPS sötét oldalát, 500+ FPS-en ugyanis nem teljesít úgy a játék, mint 240-re korlátolva. Ráadásul az egyik legkellemetlenebb helyzetben jelentkezik a hiba, ugyanis a játék jelenleg legtöbbet alkalmazott “90s” nevű építőmechanikába gányol lényegében bele. Miközben a játékos szépen húzza fel a magasba törő 90 fokos építményeket, korlátlan FPS-sel nemes egyszerűséggel bele tud akadni az egyik elembe, mert a karakter nem ugrik akkorát, mint kellene neki. Ez a hiba viszont nem jelentkezik a korlátozott, 240 FPS-es beállításnál.

Persze ez csak egy példa a hibára, ha nem építesz úgy 90-eket, mint Bumpaah, akkor is könnyedén beleszaladhatsz ebbe a bugba, így addig, amíg az Epic Games igazoltan nem javítja a hibát, érdemes korlátozni az FPS-ünket, ha egy mini paksi atomerőműről játszunk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva