Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (5. rész – Priest)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, amelyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Priest

Ha van olyan class, amelyik kétségbeesett érzések közepette várhatja a rotációt, akkor az a Priest, amely jelenleg egyáltalán nincs rossz helyzetben (a második a népszerűségi rangsorban), tavasszal azonban egy csapásra megváltozik majd minden. A jelenlegi legtöbbet használt és egyik legsikeresebb koncepció, a Clone / Resurrect Priest például egészen biztosan megy a levesbe (pontosabban a Wildba), hiszen olyan kulcslapok távoznak, mint a Diamond Spellstone, az Eternal Servitude, a Shadow Essence, a Shadow Visions, a Spirit Lash, a Radiant Elemental vagy a Gilded Gargoyle.

A hagyományos Control verziót is teljesen újra kell gondolni a rotáció után, hiszen a pakli elveszíti az első számú win conditionjét, a Shadowreaper Anduint. Emellett a sárkányos vonal is gyengül a Duskbreaker és a Twilight Acolyte kirotálásával, mint ahogy kénytelenek leszünk búcsút inteni a legmegbízhatóbb board clearnek, a Psychic Screamnek is.

Az említettek mellett olyan méltán népszerű kártyák is átmennek a Wild módba, mint a Lyra the Sunshard, az Obsidian Statue, mint ahogy a hatékony fatigue-stratégiát lehetővé tévő Archbishop Benedictus is leköszön hamarosan. De a sort igazából hosszasan folytathatnánk azokkal a kártyákkal, amiket bőven használtak az elmúlt két évben – nem túlzás azt mondani, hogy a Priest 2017-es lapjai összehasonlíthatatlanul erősebbek voltak a 2018-asoknál, ennek pedig most fogja igazán meginni a levét a class.

Melyik pakli maradhat életképes a rotáció után?

A Combo Priest hol gyengébb, hol erősebb formában mindig jelen volt a Hearthstone-ban, a Divine Spirit és az Inner Fire pedig kezdetben egészen biztosan elő fog ismét kerülni a rotáció után. A class kontrollos jellege és a Mass Hysteria miatt a hagyományos Control változatot sem szabad leírni – pláne akkor, ha a Prophet Velen és a Mind Blast valamiféle kombinációja a jövőben is életképes tud maradni. Ugyanakkor a Priest esetében múlik talán a legtöbb azon, hogy milyen lapok érkeznek az első idei kiegészítőben.

A cikksorozat következő részében a kirotáló Rogue lapokat vesszük majd szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage | Paladin

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva