Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (6. rész – Rogue)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, amelyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Rogue

Nem állíthatjuk, hogy igazán erős lett volna az elmúlt két év a Rogue számára, amit jól mutat az, hogy jó ideje az Odd verzió a class legerősebb deckje, ami főleg Neutral és Classic lapokra épít. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Valeera nem veszít semmit – olyannyira, hogy a Vilespine Slayer személyében a class egyik legerősebb és leguniverzálisabb lapja köszön le, de hasonlóan nagy veszteség lesz az Elven Minstrel is.

A Hearthstone egyik örökzöld deckje, a Miracle Rogue újabb komoly csapásra számíthat, a Cold Blood nerf után ugyanis most a Fal’dorei Strider is átkerül Wildba, így az új típusú, Gadgetzan Auctioneer helyett inkább Sprintre építő verziók is kvázi értelmetlenné válnak. A kombók kedvelői is szomorkodhatnak egy kicsit emellett, hiszen a mostanában fel-felbukkanó Malygos Rogue is elveszíti a Kobold Illusionistot és a Cavern Shinyfindert.

A fentieken túl néhány koncepió egy-az-egyben megszűnik majd azáltal, hogy az őket megalapozó lapok kirotálnak. Ilyen a Quest Rogue és a Kingsbane Rogue – igaz, a nerfek okán már egyik sem tündökölt mostanában régi fényében.

Melyik pakli maradhat életképes a rotáció után?

Az Odd Rogue a friss nerf és a kirotáló lapok ellenére könnyen lehet, hogy az új évadban is megmarad a class legnépszerűbb paklijának – leginkább azért, mert a 2018-as felhozatal tényleg nem a legerősebb. Ettől függetlenül persze nem lehet kizárni, hogy a tavalyi kiegészítőkkel nyomott három vonal (Tess / Deathrattle / Pirate) új erőre kap, ez azonban nagyban függ attól, hogy min lesz a fókusz az új csomagban.

A cikksorozat következő részében a kirotáló Shaman lapokat vesszük majd szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva