League of Legends

Komolyan veszi Runeterra történetét a Riot Games – Maguktól tauntolnak mostantól a karaktereink


A hatalmas nerfek mellé egy egészen érdekes újítást is csomagolt a 9.3-ba a Riot Games.

Az év elején a fejlesztők vázolták a nagyobb terveiket a 2019-es évre, a listán pedig rajta volt Runeterra történetének kiszélesítése. Ugyan már a tavalyi év végén rákapcsolt a kiadó, amikor bejelentették, hogy partnerségbe léptek a Marvel Comics-szal, annak érdekében, hogy a közösség minőségi League of Legends témájú képregényeket kaphasson. Persze ez a projekt idén fog csak igazán kivirágozni, valamint csak egy kisebb aspektusa lesz egy nagyobb egésznek. A League of Legends történetével foglalkozó weboldal például mostantól minden egyes frissítéssel valami újjal fog bővülni, a 9.3-mal is érkezett féltucat újdonság. Udyr, Annie, Katarina, Sejuani, Master Yi, de még Jarvan IV is kapott néhány sor történeti frissítést.

A háttértörténetek nyomatékosítása érdekében a Riot Games egy egészen érdekes játékmenet változtatást is eszközölt a 9.3-ban. Mostantól a karaktereink, ha olyan hőssel találkoznak, akivel van valami kapcsolatuk a játék története szerint, automatikusan fognak tauntolni, vagyis verbálisan kapcsolatba lépni. Erre az egyik legjobb példa Sylas, akinek tonnányi speciális interakciója van. Az összes demaciai hősről megvan a véleménye, aminek mostantól automatikusan hangot is ad, ha találkozik velük játék közben.

Eddig is megvolt ez a funkció a játékban, de mindezeket nekünk, játékosoknak kellett előidéznünk. Sokaknak fogalmuk sincs, hogy mi a “Taunt” billentyűparancs, akik meg tisztában vannak vele, biztosan nem fogják akció közben használni. Ezért is döntött úgy a Riot, hogy a speciális interakciók mostantól nem lesznek billentyűparancshoz kötve, legalábbis nem minden esetben.

Persze ezek után is nyugodt szívvel használhatunk majd Tauntot, főleg azért, mert az újítás tényleg csak a speciális szövegekre vonatkozik, ha nincs alapvetően kapcsolat a két hős között, akkor a karakterünk alap csipkelődését fogjuk tudni használni.

Ez nem egy eget rengető, viszont annál érdekesebb játékmenet változás, ugyanis ezzel a lépéssel nyomatékosította a Riot, hogy azt szeretnék, a közösség minél többet tudjon a karakterek személyiségéről és kapcsolataikról.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva