Fortnite

Az Apex Legends máris megközelítette a Fornite és PUBG számait!


Megdöbbentően durva rajtot vett az Apex Legends. Vajon lesz trónfosztás a közeljövőben?

Az Apex Legends-nek mindössze 8 óra kellett ahhoz, hogy 1 millió letöltést elérjen. Ha ez nem lenne elég, alig néhány napja jelent meg, de már 600000 játékos is tolta egy időben, félelmetes számokat generálva.

Plusz érdekesség, hogy a 8 óra alatt 1 millió azért is meglepő, hiszen a játék 23 gigánál is több. Sok játékost ez ideig-óráig visszatart attól, hogy letöltsön egy játékot.

Sajnos mivel az Apex Legends csak Originen elérhető, ezért hivatalos forrásunk nincs a játékos számra, csak az EA által megerősített adatokat tudjuk használni. A Fornite-al ugyan ez a helyzet, ott is csak az Epic által nyilvánosságra hozott adatokra tudunk hivatkozni.

Nem sokkal az 1 milliós küszöb után jött a következő, 24 órával a megjelenés után már 2,5 millió játékos töltötte le a játékot.

Megdöbbentő, hogy mindezt kizárólag a streamerek segítségével hozta össze az Apex Legends.

Arról persze nincsen pontos infó, hogy melyik platformról van szó, több mint valószínű, hogy a PC, PS4 és Xbox tábor is szerepel az összesített adatokban.

PUBG játékosok

Ez már egy fokkal könnyebben mérhető, hiszen a steamen részletes adatokat kaphatunk bármely játékokról, szinte azonnal.

A PUBG múlt hónapban 450,000 játékos körül mozgott, ezt tekinthetjük az átlagnak pillanatnyilag.

2018 december előtt azonban a PUBG nagyot zuhant. A Vikendi megjelenése előtt 10 hónapon át folyamatosan vesztette a játékosokat.

Fornite játékosok

2017 szeptemberében, mikor megjelent a Fortnite BR, az Epic Games 1 millió letöltésről adott infót az első 24 óra után. Ez persze nem korrekt összehasonlítás, akkor még sokkal kisebb volt a kereslet a battle royale játékokra, mint manapság.

2018 novemberben az Epic 8 millió játékosról számolt be, akik egy időben játszottak a játékkal. Ez a szám már magában is félelmetes, de ez a rekord épp most dőlt meg, a Marshmellow koncert alatt több mint 10 millió játékos volt online!

Nagyon kíváncsiak leszünk, hogy az Apex Legends fent tud-e maradni a felszínen a Fornite és a PUBG által irányított piacon, vagy a Radical Heights és a többi, már feledésbe merült BR játék sorsára jut…

Ezt már olvastad?

“Csak két nem van, a férfi és a nő” – A Twitch örökre kitiltotta a véleménye miatt

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva